Vakantie voor bewoners De Hoge Hop
Ontbijten tijdens de vakantie
Genieten van de dieren

Vorig jaar 2011 waren er al plannen om een vakantie te organiseren voor de bewoners van De Hoge Hop (Hoorn). Dit jaar 15 oktober was het dan zover. Een bus met 16 bewoners en 8 medewerkers reisde voor een midweek af naar Drenthe.

Omring > Vakantie in Drenthe voor bewoners De Hoge Hop
Laatst geplaatste items

Aalroken en barbecueën op zaterdag 9 september 2017 Het weerbericht voor 9 september was wel duidelijk: De aalrook- en barbeduedag werd dit jaar een ... Lees verder >


Geslaagde burendag bij Woonzorglocatie Sweelinkckhof Op zaterdag 23 september vond er weer een burendag plaats bij woonzorg locatie Sweelinckhof in Wo... Lees verder >


Wandel2Daagse Sweelinckhof Op dinsdag 5 en donderdag 7 september vond de Wandel2daagse plaats voor bewoners van woonzorgcent... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Vakantie in Drenthe voor bewoners De Hoge Hop

25 okt

Vorig jaar 2011 waren er al plannen om een vakantie te organiseren voor de bewoners van De Hoge Hop (Hoorn). Dit jaar 15 oktober was het dan zover. Een bus met 16 bewoners en 8 medewerkers reisde voor een midweek af naar Drenthe. 

Enorme belangstelling

Na een kleine zoektocht kwamen organisators Renata Groen, Anja Klaver en Marjan Bielsma uiteindelijk uit bij 't Laarhuus in de prachtige Imminkhoeve te Ommen. De belangstelling was enorm, er kwamen aanmeldingen binnen van bewoners, medewerkers én familie. Uiteindelijk werd er samen met een specialist ouderengeneeskunde een selectie gemaakt uit de bewonerslijst en voor de enthousiaste medewerkers moest er een loting aan te pas komen. Na een familie-informatieavond en twee medewerkerbijeenkomsten was het enthousiasme bij iedereen goed voelbaar.

Een speciale dag

Ondanks het sombere weer was 15 oktober voor de 'vakantiegangers' een speciale dag. En dit begon al bij het vertrek vanaf De Hoge Hop in Hoorn. De vertrekkende bewoners en medewerkers werden namelijk enthousiast uitgezwaaid! Er volgde een mooie reis over de Afsluitdijk naar Drenthe.

Een en al gezelligheid

Bij aankomst in Ommen volgde een kopje koffie of thee met een overheerlijk stuk 'Inge vlaai'. De recreatiezaal veranderde al snel in een en al gezelligheid. Onder het genot van een hapje en drankje gingen er vele verhalen over de tafel.

Uitslapen en andere activiteiten

Iedere dag werd er lekker uitgeslapen en ontbeten. De groep bezocht onder anderen een markt, deed boswandelingen, deed spelletjes, ging te winkelen, had een bonteavond, werd muzikaal verrast door een optreden van het koor de Pompedoers en had op de slotavond een heerlijk 4 gangen diner.

Warm onthaal

Bij thuiskomst werden de bewoners en medewerkers weer warm onthaald. Na de gezamenlijke lunch werd er afscheid van elkaar genomen met een lach en een traan. Maar tot op de dag van vandaag wordt er nog nagepraat over deze prachtige vakantie!

Afbeeldingen Vakantie in Drenthe voor bewoners De Hoge Hop

Vakantie De Hoge Hop Vorige foto Volgende foto
Vakantie De Hoge HopAfbeelding 1/6

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10