Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
Nieuwe visie ook in de Hoge Hop
Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

In de Hoge Hop is de visie ‘kleinschalig wonen voor mensen met dementie’ ook een belangrijk veranderingsproces geworden.

Omring > Nieuwe visie ook in de Hoge Hop
Laatst geplaatste items

Mannenuitje met NLDOET! NLDOET! Vrijdag 9 maart jl. gingen we met zeven mannen (bewoners) van Rigtershof, twee vrijwillig... Lees verder >


Zaterdag 9 maart jl. was NLdoet dag! Zaterdag 9 maart jl. was er de nationale actiedag door vrijwillgers: NLdoet! Zelfs Koningin Maxim... Lees verder >


Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Nieuwe visie ook in de Hoge Hop

20 nov

In de Hoge Hop is de visie ‘kleinschalig wonen voor mensen met dementie’ ook een belangrijk veranderingsproces geworden.

Woonomgeving maken

De medewerkers hebben de instrumenten uit de zogenaamde schatkist gebruikt om met elkaar vast te stellen hoe zij de zorg die zij geven zien en wat zij daaraan willen verbeteren. De rode draad hierbij was om meer een woonomgeving te maken voor de mensen met dementie. De Hoge Hop was 12 jaar geleden de aanzet binnen Omring voor het vormgeven van wonen. Toen was de leus "Wonen zoals thuis". Nu heet het kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Hoewel het gebouw pas 12 jaar oud is, merken we dat we qua behuizing achterlopen. In de woningen verblijven tien bewoners en ook zijn de woonkamer aan de kleine kant. Toch weerhoudt dit ons niet om te proberen zo dicht mogelijk in de buurt van het ideale beeld van kleinschalig wonen te komen.

Kunstwerkjes met herinneringen

Op afdeling G is het team aan de slag gegaan met het maken van levenskastjes. De vader (Jan van de Neut) van een van onze medewerkers heeft in korte tijd 30 levenkastjes vakkundig gemaakt. Het was een mooi proces. Tijdens de koffie-ochtend van het woonteam Griffin werden de eerste kastjes gepresenteerd. Deze koffie-ochtend organiseert het woonteam twee keer per jaar voor bewoners, familie en medewerkers van het woonteam.

Direct enthousiast

De familieleden waren direct enthousiast. Een dag na het ophangen van de kastjes waren de eerste kastjes al gevuld. Het zijn kleine kunstwerkjes met herinneringen uit het leven van de bewoners. Het helpt bewoners om te praten over hun verleden.

Afbeeldingen Nieuwe visie ook in de Hoge Hop

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie Vorige foto Volgende foto
Kleinschalig wonen voor mensen met dementieAfbeelding 1/5

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10