Weerbaarheidtraining De Hoge Hop
Weerbaarheidtraining De Hoge Hop
Weerbaarheidtraining De Hoge Hop

Medewerkers van de Hoge Hop hebben in november een training gedaan in weerbaarheid. De aanleiding voor deze training was het gevoel van onveiligheid bij medewerkers door agressief gedrag van bewoners.

Omring > Medewerkers De Hoge Hop volgen training weerbaarheid
Laatst geplaatste items

Elfstedentocht in Sweelinckhof Op woensdagmiddag 17 januari jl. om 14. 30 uur heeft de 200 kilometer lange Elfstedentocht ("De T... Lees verder >


Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Medewerkers De Hoge Hop volgen training weerbaarheid

30 nov

Medewerkers van de Hoge Hop hebben in november een training gedaan in weerbaarheid. De aanleiding voor deze training was het gevoel van onveiligheid bij medewerkers door agressief gedrag van bewoners.

De impact van agressie

De impact die het op je als persoon heeft, is niet in woorden uit te leggen. Het is vaak niet de lichamelijke schade die je oploopt, maar meer wat het met je als persoon doet. Dit is ook wat medewerkers vaak zeggen na met agressie van een bewoner/cliënt in aanraking te zijn geweest. “De lichamelijke pijn kan ik wel hebben, maar het doet veel met me als mens.“ Als je iemand met de beste intentie verzorgt, verwacht je namelijk geen agressie.

De oorzaak

De oorzaak voor de agressie is vaak een gevoel van onveiligheid bij bewoners voortkomend uit hun ziektebeelden. Het doel van de training is het ontwikkelen van een gevoel van veiligheid bij de medewerkers, zodat zij in staat zijn om vanuit dit gevoel de bewoners goed te kunnen begeleiden.

Onveilige situaties

In de afgelopen jaren hebben zich in de Hoge Hop een aantal situaties voorgedaan, waarbij medewerkers aangaven zich onveilig te voelen. Daarna begon de zoektocht naar een training, die hulpmiddelen geeft om een bewoner, die lichamelijk agressief is, op een zachte manier af te weren. Hierbij ging, wat ons betreft, de gedachte uit naar een training met praktische hulpmiddelen.

Programma door Nederlands kampioen judo tot 60kg

Via de judoleraar van de kinderen van Cindy Leek, teamcoach op afdeling B van de Hoge Hop, kwamen we terecht bij Mikos Salminen. Mikos Salminen is een judoër die Nederlands kampioen is tot 60 kg. Naast deze vaardigheden is hij werkzaam in het Epilepsiekliniek Heemstede/Cruquius als zorgmedewerker. Tijdens het eerste gesprek, in juni van dit jaar, met Mikos werd direct duidelijk dat hij begreep welke vraag wij hadden. Intern bij het epilepsiecentrum had hij al collega’s getraind. We spraken af, dat hij voor ons een opzet voor een programma zou maken. Het programma bevat vier lessen van twee uur waarin zowel theorie als praktijk zijn opgenomen. Met het plannen van de training moesten we even wachten totdat Mikos zijn voorbereidingen had gedaan voor het EK judo.

Trainingen en theorie succes

De trainingen vonden plaats in de gymnastiekzaal van de Praktijkschool in Hoorn en de theorie werd gevolgd in de Hoge Hop. De sessie met de trainingen is voorbij en met succes bij de medewerkers. Voor Mikos en ons was het een proef. Wat ons betreft is de proef geslaagd en daarom volgen er nog twee trainingsessies in januari en februari 2013.

Afbeeldingen Medewerkers De Hoge Hop volgen training weerbaarheid

Weerbaarheidtraining De Hoge Hop Vorige foto Volgende foto
Weerbaarheidtraining De Hoge HopAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10