Nieuwe situatie Sweelinckhof
Nieuwe situatie Sweelinckhof
Nieuwe situatie Sweelinckhof

Woonlocatie Sweelinckhof heeft serieuze verbouw- en nieuwbouwplannen. De plannen speelden al langere tijd en krijgen nu concrete vorm.

In deze nieuwsbrief leest u wat er tijdens de informatiebijeenkomst is besproken. 

Omring > Eerste nieuwsbrief verbouw en nieuwbouw Sweelinckhof
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Eerste nieuwsbrief verbouw en nieuwbouw Sweelinckhof

14 mei

Woonlocatie Sweelinckhof heeft serieuze verbouw- en nieuwbouwplannen. De plannen speelden al langere tijd en krijgen nu concrete vorm. Onlangs zijn bewoners, familie, medewerkers en betrokkenen hierover geïnformeerd. 

Nieuwsbrief met aanvullende informatie

In deze nieuwsbrief leest u wat er tijdens de informatiebijeenkomst is besproken. Omdat we het belangrijk vinden betrokkenen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over het bouwtraject van Sweelinckhof, brengen wij regelmatig een nieuwsbrief uit om een ieder te informeren.

Inhoud eerste nieuwsbrief

Verbouw en nieuwbouw Sweelinckhof

Woonlocatie Sweelinckhof heeft serieuze verbouw- en nieuwbouwplannen. De plannen speelden al langere tijd en krijgen nu concrete vorm. Dinsdag 17 april hebben we bewoners, familie, medewerkers en betrokkenen hierover geïnformeerd. In deze nieuwsbrief leest u wat er tijdens de informatiebijeenkomst is besproken. Omdat we het belangrijk vinden u zo goed mogelijk op de hoogte te houden over het bouwtraject van Sweelinckhof, brengen wij regelmatig een nieuwsbrief uit om u te informeren.

Waarom nieuwbouw?

Sweelinckhof voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Het huidige Sweelinchkof is verouderd en we groeien uit ons jasje. De huidige locatie beschikt niet over de mogelijkheden om het complete zorgplaatje aan te kunnen bieden, zoals bijvoorbeeld het kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Daarom gaan we nieuwbouwen en het bestaande Sweelinckhof verbouwen. Zodat het ook in de toekomst heerlijk wonen is en zorg verleend kan worden die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Hoe gaat de nieuwbouw eruit zien?

Nieuwe entree, activiteitenplein en restaurant

Naast het bestaande Sweelinckhof verschijnt een nieuw gebouw en het huidige gebouw wordt vernieuwd. Op de plaats van de huidige koepelzalen zal een licht en ruim, nieuw activiteitenplein en restaurant met keuken worden gebouwd (rood gekleurd in het plaatje van de nieuwe situatie). Hier komt ook de nieuwe entree van Sweelinckhof.

In het nieuwe restaurant kan met behulp van een schuifwand, een multifunctionele ruimte worden gecreëerd. Het restaurant krijgt ruimere openingstijden waardoor u de hele dag welkom bent voor een kopje koffie, een hapje en een drankje en waar u natuurlijk van de maaltijd kunt genieten.

Met de komst van het nieuwe restaurant verdwijnt de bestaande keuken en de twee bestaande koepelzalen. Daarnaast zal op de begane grond nog een aantal ruimten een nieuwe functie krijgen. Eén daarvan is een nieuwe gezamenlijke woonkamer ten behoeve van dagbesteding en activiteiten op de plaats van de huidige receptie.

Vier nieuwe woongroepen voor mensen met dementie

In het nieuwe gebouw (met eigen entree) komen vier kleinschalige groepswoningen voor elk zeven bewoners met dementie (paars gekleurd in het plaatje van de nieuwe situatie). Elke woning krijgt een ruime woonkamer en keuken met een groot balkon of terras met toegang naar de tuin, eigen sanitair met een wasruimte en zeven slaapkamers met eigen toilet. In de gezamenlijke hal komen diverse ruimtes waar vertoeft kan worden.

Verbouw derde verdieping

Als de nieuwe woongroepen gereed zijn, verhuizen de huidige bewoners van de derde verdieping naar de nieuwe woongroepen. De derde verdieping wordt vervolgens verbouwd. De bestaande dertien eenkamer appartementen worden omgebouwd naar negen ruime tweekamer appartementen zoals we die ook kennen op de andere verdiepingen van Sweelinckhof.

Wanneer gaat het gebeuren?

Voordat gestart kan worden met de bouw, moet er nog veel voorbereidend werk worden verricht. Begin dit jaar zijn de plannen met de gemeente Medemblik doorgenomen en besproken. Hierdoor hebben we met elkaar gezien dat het plan niet past binnen het bestaande bestemmingsplan.

Er wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Wanneer dit is vastgesteld, kan de omgevingsvergunning worden ingediend. Verloopt deze procedure volgens de gebruikelijke termijn en zonder bezwaren dan zal dit najaar de vergunning kunnen worden afgegeven. In de tussentijd worden de plannen verder uitgewerkt.

Uitwerking en uitvoering van de plannen

Is de vergunning binnen, dan kan in het najaar worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn grofweg onder te verdelen in drie fasen. Op dit moment is de grove planning dat wordt gestart met de nieuwbouw van het restaurant en de vier nieuwe woongroepen (fase 1). Daarna zal de verbouw van de begane grond (fase 2) plaatsvinden en als laatste zal de verbouw van de derde verdieping beginnen (fase 3). Medio 2014 zouden alle werkzaamheden afgerond kunnen zijn.

Verdere informatie

Wat gaat u als bewoner ervan merken?

We zullen proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken en hierover op tijd te communiceren, zodat iedereen weet wat we kunnen verwachten en wanneer dat weer voorbij is. Mocht er toch iets zijn, laat het ons dan vooral weten.

Heeft uw vragen? Laat het ons weten.

Iet van den Berg, manager zorg en welzijn en Ans van Uem, directeur wonen en zorg beantwoorden graag uw vragen. Dat kan persoonlijk, per e-mail of per telefoon.

  tel: 06 - 14340875
  tel: 06 - 22960832

Afbeeldingen Eerste nieuwsbrief verbouw en nieuwbouw Sweelinckhof

Huidige situatie Sweelinckhof Vorige foto Volgende foto
Huidige situatie SweelinckhofAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10