Eerste nieuwsbrief nieuwbouwplannen Gezinspaviljoen
Eerste nieuwsbrief nieuwbouwplannen Gezinspaviljoen
Eerste nieuwsbrief nieuwbouwplannen Gezinspaviljoen

Er zijn serieuze plannen om een nieuw woonzorgcentrum te bouwen op de plaats van Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel.

In deze nieuwsbrief leest u meer...

Omring > Eerste nieuwsbrief nieuwbouwplannen Gezinspaviljoen
Laatst geplaatste items

Vrijwilligersfeest Rigtershof 2017 Donderdag 15 juni vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest plaats. Vrijwilligers en jubilarissen we... Lees verder >


Avond4Daagse Stede Broec van 20 t/m 23 juni 2017 In Stede Broec is voor het eerst de Avond4Daagse gelopen. Woonzorgcentrum Rigtershof was de start... Lees verder >


Wandel4daagse Wognum De jaarlijkse Avond4daagse in Wognum heeft plaatsgevonden. Vier avonden wandelen, liedjes zingen ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Eerste nieuwsbrief nieuwbouwplannen Gezinspaviljoen

14 mei

Er zijn serieuze plannen om een nieuw woonzorgcentrum te bouwen op de plaats van Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Onlangs zijn tijdens een informatiebijeenkomst bewoners, familie en medewerkers geïnformeerd over deze plannen. 

Nieuwsbrief met aanvullende informatie

Van deze informatie hebben we ook een nieuwsbrief gemaakt. Wij zullen regelmatig een nieuwsbrief uitbrengen om alle betrokkenen op de hoogte te houden over de nieuwbouwplannen.

Inhoud eerste nieuwsbrief

Waarom nieuwbouw?

Ons vertrouwde Gezinspaviljoen voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. 
Het huidige Gezinspaviljoen is verouderd en dit brengt steeds meer nadelen met zich mee. Praktische voorbeelden hiervan zijn dat het klimaat slecht te regelen is, dat de deuren vrij smal zijn en dat de lift traag werkt. Dit geeft ongemakken in de dagelijkse zorgverlening.

Ook biedt het gebouw niet de mogelijkheden om aan bewoners die daar behoefte aan hebben echte kleinschalige zorg te verlenen. We willen graag een nieuw gebouw neerzetten, met een degelijke bouw, een fijne, comfortabele leefomgeving en een frisse uitstraling, waarin optimaal de zorg verleend kan worden die nodig is.

Wanneer gaat het gebeuren?

Bij een nieuwbouwtraject komen veel zaken kijken.  
We zitten nog helemaal aan het begin van het traject. Voor het zover is dat we kunnen gaan bouwen, moet er nog veel voorbereidend werk worden verricht. Deze voorbereidende activiteiten zullen geruime tijd in beslag nemen.

Een architect zal bijvoorbeeld een ontwerp maken, de vergunningen moeten worden aangevraagd, de gebruikerswensen worden geïnventariseerd, de juiste partners dienen geselecteerd te worden, etc. Wij kunnen pas een projectplanning in één van de volgende nieuwsbrieven publiceren, zodra er meer duidelijkheid bestaat over de voortgang.

Wat wordt er nieuw gebouwd? 

De plannen moeten nog gemaakt worden. 
Bij het maken van de plannen voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum richten wij ons op ruime appartementen waarin onze bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Verder willen we dat er groepswoningen met appartementen komen voor bewoners met dementie. Daarnaast uiteraard een gemeenschappelijke ruimte en een restaurant.

Voor u als bewoner geldt dat u ook dan de zorg krijgt zoals u die van ons gewend bent. Bij het verder uitwerken van de nieuwbouwplannen zullen de wensen van de bewoners (o.a. vertegenwoordigd door de cliëntenraad) en de overige gebruikers van het gebouw (onze medewerkers) meegenomen worden in het ontwerpproces. Aan deze wensen hechten wij veel waarde.

De rol van de cliëntenraad

De cliëntenraad speelt een hele belangrijke rol bij het ontwikkelen van de plannen. 
De cliëntenraad vertegenwoordigt de belangen van u als bewoner. Vanaf nu zal het onderwerp nieuwbouw elke vergadering op de agenda staan. De cliëntenraad geeft advies over bijvoorbeeld de tijdelijke huisvesting, het ontwerp van het nieuwe woonzorgcentrum, de kleuren, de inrichting en nog veel meer. Als dit u erg aanspreekt kunt u contact opnemen met de cliëntenraad, want er is nog plaats voor een nieuw lid.

Tijdelijke huisvesting

Als er een nieuw Gezinspaviljoen gebouwd wordt, is het nodig dat onze bewoners tijdelijk ergens anders wonen. 
Het is voor u en voor ons erg belangrijk dat er goede tijdelijke huisvesting beschikbaar is binnen de gemeente Stede Broec. Zonder goede tijdelijke huisvesting gaan wij niet starten met nieuwbouw. Op dit moment onderzoekt Omring Vastgoed de opties die er binnen onze gemeente zijn. Zodra er meer over bekend is, informeren wij u hierover en bespreken wij deze mogelijkheid met u.

Verdere informatie

Het is belangrijk dat u niet met uw vragen blijft zitten. 
Don van Koll, manager zorg en welzijn en Agnes Glas, directeur wonen en zorg willen graag al uw vragen beantwoorden ook na deze informatiebijeenkomst.

Dat kan persoonlijk, per e-mail en per telefoon:
 tel. 06-43889180
 tel. 06-22690149

Voor contact met de cliëntenraad kunt u mailen of bellen met mevrouw Hoogerheide: e-mail:  of tel. 06-22651757

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10