kunstwerken voor buitenveld
Kunstwerken voor Buitenveld
Kunstwerken voor buitenveld

Op 13 maart 2012 bieden tweedejaars HAVO/VWO leerlingen van het Junior College kunstwerken aan die zij hebben gemaakt voor bewoners van Buitenveld in Julianadorp. Dit hebben zij gedaan voor hun maatschappelijke stage.

Omring > Woonzorglocatie Buitenveld ontvangt groot kunstwerk
Laatst geplaatste items

Elfstedentocht in Sweelinckhof Op woensdagmiddag 17 januari jl. om 14. 30 uur heeft de 200 kilometer lange Elfstedentocht ("De T... Lees verder >


Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Woonzorglocatie Buitenveld ontvangt groot kunstwerk

09 mrt

Dinsdag 13 maart aanstaande vindt in Buitenveld in Julianadorp de feestelijke afsluiting plaats van het project ‘kunstenaars in de dop’. Deze samenwerking tussen het Junior College en Buitenveld levert een aantal prachtige schilderijen op voor de woonzorglocatie gemaakt door leerlingen.

Persoonlijke overhandiging van de kunstwerken

De leerlingen overhandigen die middag de kunstwerken persoonlijk aan de bewoners die hebben meegewerkt. Een groot schilderij krijgt een blijvende plek in de centrale hal naast de ingang van de recreatiezaal. Tot en met half juni exposeren de leerlingen met dertig schilderijen in de gangen van Buitenveld.

'Op maat' gemaakte schilderijen

De leerlingen van de tweedeklas HAVO/VWO van het Junior College hebben met bewoners en hun familieleden van de verpleegafdelingen Zeewijk en Heersdiep en met bewoners die zelfstandig wonen gesprekjes gevoerd. Ze spraken over hun belevingswereld van vroeger en nu, kunst, muziek, hobby’s en interesses. Deze informatie verwerkten de kunstenaars in de schilderijen.

Een betrokken bewoner vindt het schilderij heel passend: ‘We vertelden over onze tuin, de vogels en de natuur die belangrijk voor ons is. Klasse hoe deze onderwerpen zijn weergegeven. Onder andere door de bomen met vallende bladeren.’

De Duinpan

Het grote kunstwerk gemaakt door de leerlingen betreft een kleurig drieluik en relateert aan de naam van de recreatiezaal ’de Duinpan’. Het is een duinlandschap met op de achtergrond de vuurtoren met in de stralen de woorden: Warmte, Gezelligheid en Samen. Dit staat symbool voor wat Buitenveld nastreeft met haar activiteiten in de recreatiezaal. Zowel leerlingen als bewoners hebben met veel enthousiasme meegewerkt aan het project.

Maatschappelijke stage

Voor de leerlingen betrof dit project een maatschappelijke stage. De jongeren maken op deze manier tijdens hun schooltijd op een andere manier kennis met de samenleving. Ze komen in contact met bepaalde groepen, waar ze anders misschien niet zo snel mee in contact komen.

Afbeeldingen Woonzorglocatie Buitenveld ontvangt groot kunstwerk

Kunsterwerken voor Buitenveld Vorige foto Volgende foto
Kunsterwerken voor BuitenveldAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10