SG Newton organiseert veiling voor woonzorglocatie de Hoge Hop
SG Newton organiseert veiling voor woonzorglocatie de Hoge Hop
SG Newton organiseert veiling voor woonzorglocatie de Hoge Hop
Omring > SG Newton organiseert veiling voor woonzorglocatie de Hoge Hop
Laatst geplaatste items

Aalroken en barbecueën op zaterdag 9 september 2017 Het weerbericht voor 9 september was wel duidelijk: De aalrook- en barbeduedag werd dit jaar een ... Lees verder >


Geslaagde burendag bij Woonzorglocatie Sweelinkckhof Op zaterdag 23 september vond er weer een burendag plaats bij woonzorg locatie Sweelinckhof in Wo... Lees verder >


Wandel2Daagse Sweelinckhof Op dinsdag 5 en donderdag 7 september vond de Wandel2daagse plaats voor bewoners van woonzorgcent... Lees verder >

Alle nieuwsitems

SG Newton organiseert veiling voor woonzorglocatie de Hoge Hop

05 mrt

Vrijdag 9 maart 2012 organiseert Scholengemeenschap Newton uit Hoorn een speciale veiling. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de Hoge Hop, een woonzorglocatie voor mensen met dementie. Het streven is om in de Hoge Hop het ‘klifplein’ te realiseren. Een ontmoetingsruimte voor bewoners waar zij heerlijk kunnen vertoeven.

Met de opbrengst realisatie van 'Het Klifplein'

Alle kavels die geveild gaan worden staan op een door de leerlingen van het SG Newton ontworpen website: www.sgnewton-hogehop.nl. Met de opbrengst van de veiling willen we ‘Het Klifplein’ realiseren. Een bereikbare ontmoetingsruimte voor de bewoners met dementie, die hier de juiste prikkels krijgen en zich er prettig voelen.

Buiten naar binnen halen

Het idee is om buiten naar binnen te halen. Onder andere door de wanden van de ruimte te beschilderen met herkenbare voorstellingen. Een gezellig bankje rondom een boom. Een permanente filmvoorstelling met bijbehorende geluiden zoals de vissershaven in Volendam. Een stadsgezicht uit Hoorn, of eenden voeren in het park. De zee met bijbehorende meeuwen.

Initiatief

De echtgenote van een van de cliënten heeft het initiatief genomen voor dit project en contact gezocht met de SG Newton. De school verleende graag haar medewerking. VMBO-leerlingen verbinden nu hun maatschappelijk stage aan het project.

Maatschappelijke stage

Meerdere jongeren hebben zich, met succes, ingezet om het project te verwezenlijken. Zij worden hierin begeleid door een van de leraren van de school en de initiatiefnemers van dit project. Ook medewerkers van De Hoge Hop, familieleden en vrienden van bewoners zetten hierbij hun beste beentje voor.

Veiling 9 maart 2012

Alle betrokkenen hopen op een grote opkomst zodat het veilen van alle gekregen goederen een zo hoog mogelijke opbrengst oplevert. Bij dit project zijn er alleen maar winnaars, de bewoners, de leerlingen, de initiatiefnemers!

Tot dan!

We hopen op 9 maart heel veel mensen te mogen begroeten in de SG Newton, Dampten 22, 1624 NR Hoorn. Om 18.30 uuur gaat de zaal open en er wordt geveild tussen 19.00 en 21.30 uur.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10