kunstenaars in de dop Buitenveld
kunstenaars in de dop Buitenveld
kunstenaars in de dop Buitenveld

Leerlingen van het Junior College zijn de afgelopen periode druk geweest met het maken van prachtige schilderijen voor bewoners van Omringlocatie Buitenveld.

Het resultaat is tot half juni te bewonderen in een expositie.

Omring > Expositie in Buitenveld
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Expositie in Buitenveld

19 mrt

Dinsdagmiddag 13 maart vond in Buitenveld de feestelijke afsluiting plaats van het project ‘kunstenaars in de dop’.

Vruchtbare samenwerking Junior College en Buitenveld

Deze samenwerking tussen het Junior College en Buitenveld heeft een aantal prachtige schilderijen opgeleverd, die de leerlingen hebben gemaakt. De bewoners die mee hebben gewerkt, kregen deze middag het schilderij persoonlijk overhandigd. Een groot schilderij heeft een blijvende plek gekregen in de centrale hal naast de ingang van de recreatiezaal.

Expositie tot half juni

Tot en met half juni exposeren de leerlingen met dertig schilderijen in de gangen van Buitenveld. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Gesprekken tussen scholieren en bewoners

De leerlingen van de tweedeklas HAVO/VWO van het Junior College hebben met bewoners en hun familieleden gesprekjes gevoerd. Ze spraken over hun belevingswereld van vroeger en nu, kunst, muziek, hobby’s en interesses. Deze informatie verwerkten de kunstenaars in de schilderijen.

Enthousiaste reacties

Een enthousiaste bewoner: ‘We vertelden over onze tuin, de vogels en de natuur die belangrijk voor ons is. Klasse hoe deze onderwerpen in het schilderij zijn weergegeven. Onder andere door de bomen met vallende bladeren.’ Ook leerling Laura heeft met veel plezier aan het project meegedaan. ‘Het was heel leuk om te praten met de mensen en te horen waar ze blij van worden. Wij hebben bijvoorbeeld een olifant verwerkt in ons schilderij, het lievelingsdier van de mevrouw waar we mee hebben gesproken’.

De Duinpan: het grote kunstwerk

Activiteitenbegeleidster Nelleke van Dijk is blij met het grote kunstwerk dat de leerlingen hebben gemaakt voor bij de ingang van de recreatiezaal’: ‘Het is een kleurig drieluik geworden, dat relateert aan de naam van onze recreatiezaal ’de Duinpan’. Het is een duinlandschap met op de achtergrond de vuurtoren met in de stralen de woorden: Warmte, Gezelligheid en Samen. Dit staat symbool voor wat wij nastreven met onze activiteiten in de recreatiezaal.

Afbeeldingen Expositie in Buitenveld

kunstenaars in de dop Buitenveld Vorige foto Volgende foto
kunstenaars in de dop BuitenveldAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10