Delegatie uit Singapore bezoekt De Zeester
Delegatie uit Singapore bezoekt De Zeester 2
Delegatie uit Singapore bezoekt De Zeester 3

Dinsdagmiddag 20 maart bracht een delegatie uit Singapore een bezoek aan woonzorglocatie de Zeester in Den Helder en kenniscentrum Vilans in Utrecht.

De delegatie was onder de indruk van de Nederlandse dementiezorg.

Omring > Delegatie Singapore bezoekt woonzorglocatie De Zeester
Laatst geplaatste items

Koor Wijdeklanken in Rigtershof Donderdagmiddag 11 januari jl. hadden we een optreden van het koor Wijdeklanken in Rigtershof. De... Lees verder >


Oliebollenfeest Rigtershof 2017! Zondag 31 december vond het jaarlijkse oliebollenfeest plaats in Rigtershof. In het Eethuys werde... Lees verder >


28 december: Holybollen, chocolademelk en glühwein in Omringlocatie Nicolaas Omringlocatie Nicolaas deelde dit jaar weer Holybollen uit. Op donderdagmiddag 28 december werden... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Delegatie Singapore bezoekt woonzorglocatie De Zeester

21 mrt

Dinsdagmiddag 20 maart bracht een delegatie uit Singapore een bezoek aan woonzorglocatie de Zeester in Den Helder en kenniscentrum Vilans in Utrecht.

De afgevaardigden van het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Integrale Zorg uit Singapore bekeken tijdens een driedaags werkbezoek de verschillende aspecten van (langdurige) integrale dementiezorg in Nederland.

Bezoek aan de Zeester

De delegatie bracht, op aandragen van Vilans, speciaal een bezoek aan de Zeester om de visie van Omring op kleinschalige zorg voor mensen met dementie in de praktijk te zien. Deze nieuwe locatie is volledig opgezet vanuit deze visie; een warme en vertrouwde omgeving aangevuld met individuele zorg, begeleiding en behandeling. Bewoners vormen met elkaar een huishouden.

Uitgangspunten kleinschalig wonen met dementie

Uitgangspunten zijn hierbij dat de bewoners zich op hun gemak voelen, eigen regie houden en een plezierige oude dag hebben Het blijkt dat bewoners zich prettig voelen binnen het huishouden dat ze met elkaar vormen. Bovendien worden ze gestimuleerd om mee te doen en taken op te pakken.

Vilans

Naast het bezoek aan de Zeester, bezocht de delegatie ook kenniscentrum Vilans. Vilans is specialist in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurende zorg verbetert en heeft veel expertise op het gebied van dementiezorg. Vilans heeft de delegatie ingelicht over verschillende landelijke innovatieve projecten op het gebied van dementiezorg, waarvan de Zeester een mooi praktijkvoorbeeld is.

Onder de indruk van dementiezorg in Nederland

Het was een mooie gelegenheid om de krachtige visie en uitgangspunten waarmee de dementiezorg in Nederland wordt vormgeven, aan deze geïnteresseerde groep te laten zien en hierover in gesprek te gaan. De delegatie onder leiding van Dr. Jason Cheah, de Chief Executive Officer was onder de indruk van de Nederlandse dementiezorg.

Afbeeldingen Delegatie Singapore bezoekt woonzorglocatie De Zeester

Delegatie uit Singapore bezoekt De Zeester Vorige foto Volgende foto
Delegatie uit Singapore bezoekt De ZeesterAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10