Omringmedewerkers ontvangen Certificaat
Omringmedewerkers ontvangen Certificaat
Omringmedewerkers ontvangen Certificaat

De eerste medewerkers van Omring hebben met goed gevolg de nieuwe onderwijsmodule ‘begeleider kleinschalige dementiezorg’ aan het Horizoncollege afgerond.

Omring > Omringmedewerkers behalen onderwijsmodule 'kleinschalige dementiezorg'
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omringmedewerkers behalen onderwijsmodule 'kleinschalige dementiezorg'

06 jun

Op 29 mei besteedde de Wieringer Courant aandacht aan de eerste Omringmedewerkers die met goed gevolg de nieuwe onderwijsmodule 'beleider kleinschalige dementiezorg' aan het Horizoncollege hebben afgerond.

Hieronder kun je het hele artikel lezen:

Kleinschalige dementiezorg op Horizoncollege

De eerste medewerkers van Omring hebben met goed gevolg de nieuwe onderwijsmodule 'begeleider kleinschalige dementiezorg' aan het Horizoncollege afgerond. Tien medewerkers ontvingen onlangs een certificaat en zijn hiermee de eerste officiële medewerkers kleinschalige dementiezorg.

Komend najaar start de nieuwe opleiding

In het najaar starten de volgende vijftien Omringmedewerkers met deze opleiding. De opleiding zal uiteindelijk deel gaan uitmaken van het reguliere onderwijsprogramma van het Horizoncollege. Eén van de geslaagden is Anneke de Vries-de Jong uit Middenmeer.

Andere competenties nodig

Werken met ouderen met dementie in een kleinschalige woonomgeving vraagt andere competenties dan de traditionele verzorging. Het bevorderen van eigen regie en integraal verantwoordelijk zijn voor het welzijn van een groep bewoners, is een belangrijk onderdeel in het beroep. Zorg wordt begeleiding.

Les- en praktijkprogramma ontwikkeld

Op basis van het competentieprofiel 'kleinschalige dementiezorg' is een les- en ontwikkelprogramma ontwikkeld door het Horizoncollege en Omring. Het programma is een aanvulling op het diploma Verzorgende IG.

Enthousiast

De deelnemers toonden zich enthousiast over de opleiding en vonden het leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. Ze zeiden onder andere: 'Ik heb geleerd naar iedere bewoner apart te kijken. Ik kan nu welzijn en wonen combineren en kijk over de grenzen van mijn beroep en ik heb geleerd dat de onrust van bewoners hoofdzakelijk bij ons vandaan komt en hoe daarmee om te gaan'.

Verschillende activiteiten binnen Omring

Binnen Omring wordt kleinschalig zorgen voor mensen met dementie breed opgepakt. Om medewerkers daar op een goede manier in te ondersteunen, vinden er verschillende activiteiten plaats. Het scholingsprogramma is een onderdeel. Het uiteindelijke doel van alle activiteiten is het zo goed mogelijk integreren van de visie op kleinschalig zorgen binnen Omring. Op alle Omringlocaties wordt kleinschalig wonen voor mensen met dementie geïnitieerd.

Wonen zoals thuis

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is wonen zoals thuis, maar dan met zorg, begeleiding en behandeling. Een vaste groep medewerkers vormt bij kleinschalig wonen samen met de bewoners een echt huishouden. Bewoners wonen in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Er wordt samen gekookt, de koektrommel gaat rond, en er wordt samen koffie gedronken in de huiskamer.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10