Een kleurrijk verleden
Een kleurrijk verleden
Een kleurrijk verleden

De heer Wiemers is jarenlang vrijwilliger op de dagbehandeling geweest, eerst in Obdam en later op de dagbehandeling de Schakel van Omring in Spanbroek. Hij is kunstschilder en heeft onze bezoekers schilderles gegeven.

Omring > Een kleurrijk verleden
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Een kleurrijk verleden

26 jul

Peter Wiemers' Prentenkabinet

De heer Wiemers is jarenlang vrijwilliger op de dagbehandeling geweest, eerst in Obdam en later op de dagbehandeling de Schakel van Omring in Spanbroek. Hij is kunstschilder en heeft onze bezoekers schilderles gegeven. Hij maakte schilderijen in kleur en daarnaast maakte hij een zwart/wit tekening, die de bezoekers konden inkleuren. Een soort kleurplaten maar dan niet kinderachtig of te gedetailleerd. Op de foto is te zien hoe mevrouw Kenter schildert. Veel bezoekers hebben dit met veel plezier gedaan. Een aantal tekeningen is thuis ingelijst en aan de muur gehangen.

Pro'Senior

De heer Wiemers heeft dit vele jaren gedaan en er ontstond een waardevolle verzameling schilderijen. Tot 2011, toen is hij overleden. Zijn vriend Ton Raven was op de hoogte van de tekeningen en wilde graag dat ze bewaard zouden blijven en uitgegeven zouden worden. Hij zocht contact met een medewerker van de dagbehandeling, die hem de tip gaf contact te zoeken met Pro'Senior. Hij heeft ervoor gezorgd dat Pro'Senior het prentenkabinet gaat uitgeven.

Overhandiging

Op 17 juli overhandigde Ton Raven het eerste exemplaar van het prentenkabinet aan mevrouw Kenter, die zich de heer Wiemers nog kan herinneren.

Bestellen?

Het prentenkabinet is te bestellen bij Pro'Senior via www.prosenior.nl ,  of telefoonnummer 0575-573912.

Afbeeldingen Een kleurrijk verleden

schilderen Vorige foto Volgende foto
schilderenAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10