Mooie ontwikkelingen in Waterpark
Mooie ontwikkelingen in Waterpark
Mooie ontwikkelingen in Waterpark

In 2010 is Waterpark (Medemblik) geopend en sindsdien werken we aan kleinschalige zorg. Het afgelopen jaar zijn er mooie ontwikkelingen in gang gezet.

Omring > Mooie ontwikkelingen in Waterpark
Laatst geplaatste items

Danscafé in Rigtershof Op vrijdagmiddag 9 februari jl. om 14. 45 uur was het dan zover: het eerste danscafé in Rigtersho... Lees verder >


CARNAVAL in Rigtershof Op zondag 11 februari jl. was er carnaval in Rigtershof. Om 14. 30 uur waren alle bewoners welkom... Lees verder >


Carnaval in Woonzorgcentrum Sweelinckhof De carnavalsvereniging "De Notenkrakers" kwam begin februari naar Sweelinckhof om daar uitbundig ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Mooie ontwikkelingen in Waterpark

20 aug

In 2010 is Waterpark (Medemblik) geopend en sindsdien werken we aan kleinschalige zorg. Het afgelopen jaar zijn er mooie ontwikkelingen in gang gezet. We nemen u graag mee in wat we het afgelopen jaar hebben geleerd en bereikt.

Welzijn van de bewoners staat voorop

Binnen Waterpark vullen we de dag in op basis van de wensen van de bewoners, hun familieleden en wat ze nodig hebben. Dit betekent dat de zorg en het welzijn onderdeel uitmaken van het dagelijks leven in de huiskamer en dit per dag wordt ingevuld. Het welzijn van de bewoners staat voorop: in het leven van alledag zijn de bezigheden herkenbaar voor de bewoners. Zij kunnen met hulp en begeleiding nog actief zijn als zij dat willen.

Wat heeft ons team het afgelopen jaar bereikt

Een paar voorbeelden van wat we het afgelopen jaar als team hebben bereikt:

  • Afhankelijk van hoe een bewoner zich voelt, worden activiteiten ondernomen. Zoals samen de krant lezen en uitstapjes maken naar Dolfinarium of de Vlindertuin. We informeren de bewoners en familieleden via een nieuwsbrief waarin we evenementen in de buurt aankondigen en de ontwikkelingen binnen Waterpark.
  • De warme maaltijd wordt binnen een woongroep in de avond genuttigd. Bewoners eten hierdoor beter en er is meer rust ontstaan voor bewoners en ons team.
  • Bij het bepalen van de invulling van de dag houden we rekening met rustmomenten voor de bewoners en ons team. We werken en leven niet met de klok in de hand, maar stemmen het tempo af op de bewoners. We overleggen met elkaar wanneer en hoe we de pauzes invullen.
  • We vormen samen een huishouden. Dit betekent dat we bewoners betrekken. Als een bewoner vroeger altijd de strijk deed, nodigen we uit om dit weer eens te doen. We zijn zowel betrokken in de verzorging en het huishouden als bij de dagbesteding. Onze huishoudelijk medewerkers zijn dus ook betrokken bij het welzijn van de bewoners. Iedereen draagt bij aan een zo prettig mogelijke woonomgeving.
  • We willen mantelzorgers en vrijwilligers nog meer betrekken. Bewoners zijn en blijven immers lid van hun eigen familie. We willen bevorderen dat zo’n sociaal verband zoveel mogelijk in stand wordt gehouden, ook al woont de bewoner in een beschermde omgeving zoals Waterpark. We zijn voortdurend op zoek naar de beste manier van plezierig samen leven.

We zijn voortdurend op zoek naar de beste manier van plezierig samen leven.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10