Nicolaas duofiets
Nicolaas duofiets
Nicolaas duofiets

Op 3 april 2012 heeft woonzorglocatie een duofiets in ontvangst genomen. Een duofiets maakt het mogelijk voor diegenen die niet meer in staat zijn alleen een rondje te maken, toch te genieten van het fietsen.

Omring > Woonzorglocatie Nicolaas krijgt duofiets
Laatst geplaatste items

Sint Maarten in Rigtershof Op zaterdag 11 november jl. werd er weer Sint Maarten gevierd in Rigtershof. De bewoners hadden e... Lees verder >


15 JAAR RIGTERSHOF In november 2002 opende Omringlocatie Rigtershof aan Rigtershof 9 te Grootebroek haar deuren. Hie... Lees verder >


Najaarsmarkt De Berkenhof Een gezellige najaarsmarkt bij woonzorglocatie De Berkenhof Lees verder >

Alle nieuwsitems

Woonzorglocatie Nicolaas krijgt duofiets

04 apr

Op 3 april 2012 overhandigden vrijwilligers van de kledingwinkel van woonzorglocatie Nicolaas op feestelijke wijze een duofiets aan de bewoners en medewerkers Scala van Nicolaas. Ook de stichting vrienden van Nicolaas en Overvest heeft een bijdrage gegeven om de aanschaf van de fiets mogelijk te maken. Dankzij de kledingwinkel en de stichting kunnen bewoners van Nicolaas straks al fietsend op de duofiets van de omgeving genieten.

Wat is een duofiets?

Een duofiets maakt het mogelijk voor diegenen die niet meer in staat zijn alleen een rondje te maken, toch te genieten van het fietsen. Een duofiets heeft twee zadels en twee sturen naast elkaar. Voor beide fietsers zijn er trappers. Slechts één van de sturen is te gebruiken. De fiets wordt bestuurd door een activiteitenbegeleider, verzorgende, familielid of vrijwilliger. Bewoners kunnen dus op ontspannende wijze de spieren en conditie trainen en van de frisse lucht genieten. De fiets is te gebruiken door alle bewoners, cliënten van de woongroepen en afdeling revalidatie.

Kledingwinkel en stichting

Woonzorglocatie Nicolaas heeft een eigen kledingwinkel in huis. De collectie bestaat uit ingebrachte kleding. Iedere vrijdagmiddag is de winkel geopend. De opbrengst van de winkel wordt beschikbaar gesteld om extra voorzieningen te kunnen aanschaffen. Ook de stichting vrienden van Nicolaas en Overvest stelt regelmatig een bedrag beschikbaar om iets extra’s aan te kunnen schaffen. Zij ontvangt regelmatig een sponsorbedrag van familieleden en betrokkenen. Zo worden deze gelden goed besteed!

Afbeeldingen Woonzorglocatie Nicolaas krijgt duofiets

Bewoners, leden stichting vrienden en vrijwilligers Vorige foto Volgende foto
Bewoners, leden stichting vrienden en vrijwilligersAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10