Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen

Op vrijdag 23 maart 2012 werden twee nieuwe groepswoningen geopend in Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel.

Omring > Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Laatst geplaatste items

Vrijwilligersfeest Rigtershof 2017 Donderdag 15 juni vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest plaats. Vrijwilligers en jubilarissen we... Lees verder >


Avond4Daagse Stede Broec van 20 t/m 23 juni 2017 In Stede Broec is voor het eerst de Avond4Daagse gelopen. Woonzorgcentrum Rigtershof was de start... Lees verder >


Wandel4daagse Wognum De jaarlijkse Avond4daagse in Wognum heeft plaatsgevonden. Vier avonden wandelen, liedjes zingen ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen

03 apr

Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel stond vrijdag 23 maart speciaal in het teken van de opening van twee nieuwe groepswoningen. Met het doorknippen van een lint door twee bewoners zijn de woningen voor kleinschalige zorg voor mensen met dementie officieel geopend.

Kleinschalige zorg

In iedere woning vormen zeven bewoners met elkaar een huishouden. Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is wonen in een huiselijke en herkenbare omgeving. Het zich op zijn gemak voelen, eigen regie en een zo plezierig mogelijke oude dag hebben, is hierbij het uitgangspunt.

Officiële opening 

Het was een warme en sfeervolle opening. Uit de diverse speeches bleek ook dat zowel bewoners als medewerkers blij zijn met de nieuwe woon- en werksituatie. Mooie woorden werden er gesproken.

Namens de familieleden vertelde mevrouw Besseling-Dekker dat ze blij waren dat hun vader of moeder nu op deze woongroep woont: ‘Vantevoren was het even spannend hoe het allemaal zou zijn, maar nu vinden ze het geweldig. Het voelt als een nieuw thuis. Het kleinschalige maakt het overzichtelijk en vertrouwd, de verzorging is geweldig en het feit dat je regie houdt over de daginvulling is fijn’.

Na de overhandiging van de cadeaus en bloemen, knipten bewoners mevrouw Kok-Koeman en mevrouw Groot-Keesman het lint door waarmee de woningen officieel geopend waren. Aansluitend kon iedereen een kijkje nemen in de nieuwe huiskamers en werd er geproost met elkaar.

Het Gezinspaviljoen

Omring heeft inmiddels op diverse locaties kleinschalige woonvormen. Nu ook in Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Naast faciliteiten voor wonen met dementie, biedt Het Gezinspaviljoen ook faciliteiten voor zelfstandig wonen met zorg dichtbij.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10