Voordelen van de Omringpas
Omring Symposium Sport vs Voeding
Omring Symposium Sport vs Voeding
Omring Symposium Sport vs Voeding
Omringpas > Terugblik geslaagde Symposium “Sport vs Voeding”
Laatst geplaatste items

Blog: Beweging, goed voor lichaam en geest In de huidige maatschappij wordt teveel gezeten en beweegt men te weinig. Terwijl beweging zorgt ... Lees verder >


Geef een versierde kerstboom cadeau! Kent u iemand die een schitterende kerst verdient, maar slecht ter been is of wegens ziekte niet ... Lees verder >


Kerstdiner in het Omring Eethuys Veel mensen zien op tegen de feestdagen. Bijvoorbeeld alleenstaanden en andere kwetsbare groepen,... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Terugblik geslaagde Symposium “Sport vs Voeding”

24 aug

Op vrijdagmiddag 21 augustus, een prachtige mooie middag, was ons 2e symposium, genaamd  “Sport vs Voeding”. Locatie was Schouwburg Het Park in Hoorn. Het podium was prachtig versierd met bloemen en groenten, gesponsord door Greenport NHN. Het ging deze middag over gezonde voeding en over de combi voeding en (top)sport. Hierbij een kleine terugblik op het symposium.

Opening

De opening was voor dagvoorzitter Kamiel Maase, hij heeft prachtig verteld over zijn eigen carrière als marathonloper en zijn huidige werk bij het NOC/NSF . De eerste spreker was Lucie de Peuter van Unilever, zij opende met een mooi verhaal over hoe de industrie inspeelt op de huidige voedingstrends en gezondheidsrisico’s. Dat dat niet snel kan maar geleidelijk omdat mensen aan de nieuwe smaken moeten wennen. Ze ontving ook een paar scherpe vragen vanuit het publiek.

Topchef

Dat mensen geleidelijk moeten wennen aan gezonde voeding en beweging ging de tweede spreker Constant Fonk (reizend cuisinier en top chef van voormalig 2 sterren restaurant De Oude Rosmolen in Hoorn) veel te traag. Je moet nu veranderen. Voedsel doet veel met je lijf vooral verkeerd voedsel. En hoe maak je al die dingen lekker? Ja dat weet Constant wel natuurlijk. Een heel bevlogen spreker met een zeer interessant verhaal.

Pauze

In de pauze kon iedereen een lekker drankje nemen met de consumptiebon (was bij de toegangsprijs inbegrepen) ook werd er haring geserveerd van vishandel Meines uit Amsterdam.
Hessing Supervers stelde gezonde snacks beschikbaar voor alle deelnemers, handige zakjes met stukjes appel, worteltjes en snoeptomaatjes. 

'Eiger Ultra Trail'

Na de pauze was het de beurt aan Eline Rampen, Regiomanager Thuiszorg bij Omring. Eline heeft onlangs de Eiger Ultra Trail afgerond en is na afloop vanuit Zwitserland naar huis gefietst. Zij oogstte veel bewondering voor deze prestatie. Ze vertelde over haar prestatie en ook de invloed van eten.

Olympisch kampioene

Toen kwam Olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij. Wat deed ze het goed en leuk, met een film over haar Olympische wedstrijd en het opbouwen van haar carrière naar deze topprestatie. Na afloop hadden een aantal mensen een Meet & Greet met haar gewonnen en je kon op de foto met Nicolien en haar Gouden Olympische medaille, want die had ze meegenomen.

Prachtige middag

Het was een mooie middag, wij kijken er met veel plezier op terug. Ruim 200 mensen hebben het symposium bezocht. Na afloop mocht iedereen uit de decoraties groenten uitnemen om zo ook nog gezonde voeding mee naar huis te nemen. Heeft u dit symposium gemist? Bekijk hier een samenvatting van 1 minuut, en volgend jaar zijn we er weer!

Afbeeldingen Terugblik geslaagde Symposium “Sport vs Voeding”

Kamiel Maase opent het Symposium Vorige foto Volgende foto
Kamiel Maase opent het SymposiumAfbeelding 1/15

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 omringpas@omring.nl

Kortingen in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze kortingen en cursussen in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10