Voordelen van de Omringpas
Seminar "Lekker" groot succes
Seminar "Lekker" groot succes
Seminar "Lekker" groot succes
Omringpas > Seminar "Lekker" groot succes
Laatst geplaatste items

Blog: Beweging, goed voor lichaam en geest In de huidige maatschappij wordt teveel gezeten en beweegt men te weinig. Terwijl beweging zorgt ... Lees verder >


Geef een versierde kerstboom cadeau! Kent u iemand die een schitterende kerst verdient, maar slecht ter been is of wegens ziekte niet ... Lees verder >


Kerstdiner in het Omring Eethuys Veel mensen zien op tegen de feestdagen. Bijvoorbeeld alleenstaanden en andere kwetsbare groepen,... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Seminar "Lekker" groot succes

23 apr

Omring Seminar “Lekker” op vrijdag 17 april was een groot succes. 54 mensen (voornamelijk Omringpashouders) hebben deelgenomen aan de workshops. De drie workshops waren: gezonde voeding door diëtiste Lindy Postma, Mindfull eten door life-style coach Wilma Koolen en koken met de Omringkok Marcel Hendriks. De inleiding werd verzorgd door Steef Gronheid, kok van ‘De Smederij’ in Enkhuizen.

Vanachter een tafel met daarop allerlei verse groenten en kruiden uitgespreid, vertelde hij over zijn werk als gastheer en kok. Het draait niet alleen om het bereiden van mooie gerechten met verse producten, echter ook van belang is het geven van aandacht aan de gasten. De gasten moeten het gevoel krijgen dat er alles aan wordt gedaan om hen te verwennen en het etentje tot een smaakvolle en gezellige aangelegenheid te maken. Steef vertelde met passie, hij had zelfgemaakte truffels meegenomen met Cointreau vulling , dat smaakte prima.

Workshops

Vervolgens was er de mogelijkheid om aan twee, van te voren opgegeven, workshops deel te nemen. Mindfull eten is geen dieet, verre van dat. Je leert je aandacht te focussen, bewust te zijn in het moment te zijn, te accepteren. Het gaat om het ‘nu’, zonder oordeel. Met korte oefeningen laat zij je bewust worden van wat je eet, de substantie, smaak, reuk, met andere woorden, zij laat je beseffen wat eten met je doet. We deden een oefening om vol aandacht te proeven ; Quote van een deelnemer: “Ik ben een rustige eter en leg tussendoor ook even mijn bestek neer om met extra aandacht van wat ik in mijn mond heb te genieten. Het was een leuke en leerzame sessie. “

Daarna was er een pauze met een drankje. Om 15.30 uur begon de tweede workshop: Gezonde Voeding: Lindy gaf aan welke voedingsmiddelen van belang zijn om een gezond lichaam te behouden. Natuurlijk ontbreekt hierbij de ‘schijf van vijf’, terug van weggeweest, niet. Het belang van vette vis (haring, sardines, makreel, zalm) met de goede vetten besproken. Over fruit zegt zij dat de vezels daarin erg belangrijk zijn en dat het daarom beter is om een sinaasappel zo te eten, dan uit te persen. Wanneer je gevarieerd eet zijn de zogenaamde ‘superfood-producten’ niet perse nodig. Het is op het moment een hype om acai bessen of goj bessen te eten. Ook de calorieën en het bewegen en de BMI werden niet overgeslagen Met een hoop kennis weer naar huis straks. Quote van een deelnemer: “Nu loop ik tussen de middag regelmatig rondjes van 20 minuten en snack ik dan wel niet, maar evengoed blijkt dat wandelen bijna een must is om gezond te blijven. Goed voor je lijf en heerlijk om je hoofd even leeg te maken, terwijl je door het park loopt en wordt omringd door allerlei vogelgeluiden.”

Koken met de Omringkok; Marcel Hendriks ontving de deelnemers in de keuken van het Omring restaurant. Hij had niet te klagen over belangstelling. De fijne kneepjes van het snijden werden uitgelegd. Vers voedsel en niets weggooien, wat kan je allemaal met restjes doen. Hij had twee gerechte gekookt waarvan geproefd mocht worden. Hij heeft wat recepten verteld en laten zien hoe je eenvoudig knoflookolie maakt. De deelnemers hingen aan zijn lippen.

Om 16.30 uur waren de workshops afgelopen en de middag ten einde. De workshopleiders kregen een mooie bos bloemen namens Omring. Na een bedankwoord van manager klantendiensten Jeroen Schiffer en meteen een vooruitblik naar het Symposium “Sport en voeding" op 21 augustus a.s. ging iedereen tevreden naar huis.


Wilt u de recepten van de Omringkok? stuur dan een mail naar dan mailen wij u de recepten toe van kok Marcel Hendriks.

Afbeeldingen Seminar "Lekker" groot succes

Steef Gronheid Vorige foto Volgende foto
Steef GronheidAfbeelding 1/4

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 omringpas@omring.nl

Kortingen in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze kortingen en cursussen in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10