texel 3
texel 5
texel 6
Omring > Mooie plannen op Texel
Laatst geplaatste items

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische re... Lees verder >


Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Mooie plannen op Texel

19 okt

'Oud worden op Texel, dat zal wel lukken…' Deze uitspraak geeft het precies weer: Texelaars zijn nuchter én ze willen op het eiland blijven, liefst voor altijd. Zorgorganisatie Omring en woningcorporatie Woontij spelen hier op in met bouw- en verbouwplannen. Als het allemaal lukt krijgt Gollards een flinke opknapbeurt, komen er 64 nieuwe woningen voor ouderen en gezinnen in het gebied op de hoek van de Pontweg en de Gasthuisstraat in Den Burg en is er straks een nieuwe woonzorglocatie in Den Hoorn.

Nieuwbouw hoek Pontweg / Gasthuisstraat

Voor het gebied op de hoek van de Pontweg en de Gasthuisstraat (‘landje van Pelgrim’) hebben Omring en Woontij concrete, interessante plannen ontwikkeld: een gebouw met 32 tweekamerappartementen voor mensen met dementie of met een lichamelijke zorgvraag, een tweede gebouw met 24 driekamerappartementen voor senioren die wat minder zorg nodig hebben en 8 eengezinswoningen (zogenaamde Woonaltijdwoningen vanuit sociale huur). De nieuwbouw zou in 2019 al klaar kunnen zijn. Omring en Woontij zijn hierover met de gemeente in gesprek.

Facelift voor Gollards

Als het nieuwbouwproject op de hoek Pontweg / Gasthuisstraat inderdaad doorgaat, gaat Omring locatie Gollards vanaf 2019 vernieuwen. Het nieuwe Gollards krijgt dan 27 tweekamerappartementen met keuken en eigen badkamer waar mensen met dementie of met een lichamelijke zorgvraag kunnen wonen. Daarnaast komen er twee huiskamers voor mensen met dementie, waar 9 en 10 eenkamerappartementen met eigen badkamer bij horen. Mogelijk komt er nog een derde huiskamer met 10 eenkamerappartementen bij. Dat is nog niet helemaal zeker. Mogelijk kiest Omring ervoor om dit deel van Gollards open te stellen voor mensen die herstellen van een operatie. Het gaat dan om mensen met een zorgvraag die tijdelijk in de locatie kunnen wonen.

Nieuwe locatie in Den Hoorn

Omring heeft ook buiten Den Burg gezocht naar een locatie voor nieuwe appartementen waarin mensen kunnen wonen die veel zorg nodig hebben. Hierbij oriënteert Omring zich op ’t Drijverhuus (de voormalige Jan Drijverschool) in Den Hoorn. De nieuwe woonzorglocatielocatie zou kunnen bestaan uit 24 tot 32 tweekamerappartementen met keuken en badkamer. Particuliere huur behoort hier tot de mogelijkheden. De plannen voor zijn deze nieuwe locatie zijn echter nog pril.

Toekomst Hollewal

Hollewal blijft voorlopig bestaan in zijn huidige vorm. “Over een paar jaar nemen we pas een besluit over deze woonzorglocatie in Den Burg”, zegt Victor van Dijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Omring. “Dan is bekend of we onze andere plannen hebben uitgevoerd en kunnen we goed inspelen op de woon- en zorgwensen van Texelaars op dat moment.” Hij benadrukt dat zowel de bewoners van Hollewal als van Gollards zich op korte termijn dus geen zorgen hoeven te maken. “Voorlopig verandert er nog niets. Overigens hebben we de bewoners uiteraard inmiddels wel ingelicht over onze toekomstplannen.”

Bijzondere samenwerking

Waarom hebben Woontij en Omring de handen ineen geslagen? Van Dijk: “We zien een optimale kans om samen te werken. De ideeën van Woontij en Omring passen heel goed bij elkaar. Onze visie is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Met onze wijkverpleging, tijdelijk verblijf en het dementieteam dragen wij hier op Texel veel aan bij. Maar soms kan het thuis niet langer en dan is het nodig om een andere oplossing te zoeken”. Jan van Andel, directeur van Woontij vult aan: “Woontij richt zich vooral op de huisvesting van mensen met een bescheiden inkomen. We vinden dat voor iedereen in elke levensfase geschikte woonruimte beschikbaar moet zijn. Woontij heeft diverse wooncomplexen gerealiseerd die geschikt zijn voor huurders met een zorgvraag. De nieuwe plannen met Omring zijn hierop een zeer gewenste toevoeging voor de Texelse ouderen.”

De huidige Omringlocaties voldoen volgens Van Dijk uiteraard aan alle regels en zijn op zich prima, maar in de loop der jaren zijn de woonwensen en het overheidsbeleid veranderd. “Mensen willen bijvoorbeeld graag een ruimere studio of appartement. Dat is logisch. Daarom willen we behalve een nieuwe locatie bouwen ook graag Gollards verbouwen. We zijn ervan overtuigd dat we samen dankzij onze plannen op het eiland gevarieerde, passende en toekomstbestendige huisvesting kunnen bieden.”

Op de hoogte blijven?

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle bouw- en verbouwplannen op Texel? Bekijk dan de website www.helemaalthuisoptexel.nl. Hier leest u de laatste ontwikkelingen en kunt u ook mogelijke vragen of opmerkingen kwijt.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10