Sint Martinus Medemblik
Sint Martinus Medemblik
Sint Martinus Medemblik

De Woonschakel en Omring hebben de handen ineen geslagen om een moderne, ruime woonvoorziening te bouwen op de plek van het verouderde verzorgingshuis Sint Martinus. We verwachten dat de oplevering halverwege 2019 zal zijn. Bewoners krijgen hierdoor meer keuze én ruimte.

Omring > Nieuwe woonvoorziening in Medemblik
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Nieuwe woonvoorziening in Medemblik

17 mrt

De Woonschakel en Omring hebben de handen ineen geslagen om een moderne, ruime woonvoorziening te bouwen op de plek van het verouderde verzorgingshuis Sint Martinus. We verwachten dat de oplevering halverwege 2019 zal zijn. Bewoners krijgen hierdoor meer keuze én ruimte. Het betekent wel dat bewoners en medewerkers tijdelijk zullen verhuizen. We realiseren ons dat dit ingrijpend nieuws is. We doen ons uiterste best om iedereen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. Ook zullen we direct omwonenden betrekken. Tot de verhuizing blijft Sint Martinus geopend en kunnen bewoners gebruik maken van de voorzieningen.

Vanwege andere wensen van (toekomstige) bewoners en huurders én de veranderingen in de zorg, hebben we besloten om op de plaats van het Sint Martinus een ruime en moderne woonvoorziening te ontwikkelen. Mensen die behoefte hebben aan veilig wonen en zorg dichtbij, beschikken straks in Medemblik over diverse nieuwe woonvormen.

Planning

Ons streven is vóór de zomer van 2017 bewoners te begeleiden naar hun tijdelijke woonruimte. Vervolgens zal Sint Martinus in het 4e kwartaal van 2017 gesloopt worden zodat de nieuwbouw in het 1e kwartaal van 2018 kan starten en in het 2e kwartaal van 2019 opgeleverd kan worden. Bewoners zullen dan halverwege 2019 verhuizen naar hun nieuwe woning. We zullen direct betrokkenen zoals bewoners, hun familieleden, de cliëntenraad, medewerkers en vrijwilligers tijdig en zorgvuldig betrekken en informeren over de verhuizing en de nieuwbouw. Daarnaast gaan we met ook met bewoners van omliggende locaties (Kleyenburg, Valbrug, Overtoom en Sint Maartenshof), de gemeente Medemblik, direct omwonenden van Sint Martinus en zorgpartners in gesprek.

Meer keuze en ruimte

De nieuwe woonvoorziening wordt gebouwd voor mensen met een middelzware tot zware behoefte aan zorg, die beschermd willen wonen. Ook zal de woongroep van Valbrug een plek krijgen in de nieuwe woonvoorziening. Bewoners krijgen meer keuze: gezelschap of rust, koken in het appartement of in de gezamenlijke buurtkamer, zelf de was doen of uitbesteden. De individuele ruimte voor bewoners wordt meer dan verdubbeld. Er komen namelijk veertig volwaardige tweekamer-appartementen, die in vijf woongroepen worden gebouwd én twee studio’s voor tijdelijke zorg. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer. Naast een eigen appartement, hebben bewoners ook buurt-kamers waarin gezamenlijk kan worden gekookt, gegeten en sociale activiteiten gedaan kunnen worden. Een appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, een ruime badkamer met wasmachineaansluiting en keuken.

Tijdelijk verhuizen

We verwachten dat twintig bewoners van Sint Martinus verhuizen naar nabij gelegen appartementen van De Woonschakel en ongeveer twintig bewoners naar locaties van Omring. Zij krijgen vervangende huisvesting aangeboden, die past bij haar/zijn individuele situatie en behoefte. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing. Omring begrijpt dat de tijdelijke verhuizing ingrijpend nieuws is voor haar bewoners, betrokken familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Omring en De Woonschakel zullen daarom hun uiterste best doen om de verhuizing zorgvuldig en persoonlijk te begeleiden.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10