Westfriese zorgbrug
wijkverpleging Omring Westfriese zorgbrug
westfriese zorgbrug

Omring en het Westfriesgasthuis zijn de ‘Westfriese Zorgbrug’ gestart om ouderen beter te begeleiden na hun ziekenhuisopname.

Omring > Sneller herstel thuis door Westfriese Zorgbrug
Laatst geplaatste items

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische re... Lees verder >


Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Sneller herstel thuis door Westfriese Zorgbrug

03 jun

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat nazorg na een ziekenhuisopname een gunstig effect heeft op de gezondheid van oudere patiënten. Dit onderzoek bevestigt het vermoeden dat zorgorganisatie Omring en het ziekenhuis Westfriesgasthuis al hadden. Daarom zijn zij het project ‘Westfriese Zorgbrug’ gestart om ouderen beter te begeleiden na hun ziekenhuisopname. Wanneer de patiënt wordt ontslagen uit het ziekenhuis, hebben het ziekenhuis en de zorgorganisatie al contact met elkaar en de patiënt gehad over de gewenste nazorg.

Oogje in het zeil

“Door voor ontslag uit het ziekenhuis al duidelijk afspraken met elkaar en de patiënt te maken, denken we dat de patiënt vlotter thuis herstelt en heropname voorkomen kan worden,” licht Jorien Sijm, geriatrieverpleegkundige toe. “Het gebruik van nieuwe medicijnen kan bijvoorbeeld verwarrend zijn. Doordat de wijkverpleegkundige van Omring nu weet welke medicijnen zijn voorgeschreven vanuit het ziekenhuis, kan zij in de gaten houden of dat goed gaat.” Ook de huisartsenpraktijk wordt betrokken bij de nazorg, zodat daar bekend is wat er speelt. “Als de patiënt zich bij de huisarts meldt, is daar al middels een zorgplan bekend wat de zorgproblemen na het verblijf in het ziekenhuis zijn. Dat is handig voor de huisarts, maar ook prettig voor de patiënt. Die hoeft minder toe te lichten. En zo voorkomen we ook weer mogelijke misverstanden.”

Vertrouwd

Ook nieuw is het alvast kennismaken met de wijkverpleegkundige van Omring voordat de patiënt naar huis gaat. Vanuit het ziekenhuisbed wordt contact gelegd tussen patiënt en zorgverlener. “Hierdoor weet de patiënt al wie er straks thuis komt helpen. Dat geeft een vertrouwd gevoel.”

Positief

Uit de eerste resultaten van het project blijkt dat patiënten baat hebben bij de aanpak. “Ze merken zichtbaar vooruitgang in hun herstel en herwinnen zoveel mogelijk zelfstandigheid.” Ook mantelzorgers zijn positief “Ze geven aan dat ze zich goed gehoord en ondersteund voelen. Dat is een extra effect van dit project, waar we blij mee zijn.”

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10