Hulpdichtbij Omring
Lancering website Hulpdichtbij.nl
Lancering website Hulpdichtbij.nl
Omring > Lancering website Hulpdichtbij.nl
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Lancering website Hulpdichtbij.nl

30 jun

De website is ontwikkeld door Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met MEE & de Wering, Omring en Leekerweide en met medewerking van BuroFlo. Via de website www.hulpdichtbij.nl kunnen hulpvragers en hulpbieders in West-Friesland elkaar eenvoudig vinden.

Er verandert veel in de zorg. We willen dat iedereen mee kan blijven doen. Daar is soms hulp voor nodig. Op de nieuwe website www.hulpdichtbij.nl komen vraag en aanbod van vrijwillige hulp bij elkaar.

Wat steeds meer toeneemt is de vraag naar vrijwilligers in zorgsituaties. Gezelschap voor wie het minder makkelijk is er even op uit te gaan. Een praatje of een wandelingetje maken. Ook mantelzorgers kloppen aan bij Vrijwilligerspunt (Hulp Dichtbij): zij willen de zorg voor hun naaste even delen om zo tijd voor zichzelf te hebben – en de zorg vol te houden.

Is binnen het gezin of in de familie niet voldoende hulp aanwezig? Dan kan het aanbod van een vrijwilliger een goede optie zijn. De bereidheid hiervoor blijkt vaak in eigen buurt voorhanden.

Hulp nodig? Zelf iemand helpen?

Heeft u hulp nodig? Hulpvragen op www.hulpdichtbij.nl lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking. Verenigingen en organisaties kunnen vaak wel een handje gebruiken. Wilt u iets voor anderen doen? Vrijwilligers kunnen zich eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij een ander willen helpen. Ook kunnen professionals een oproep plaatsen wanneer zij op zoek zijn naar een vrijwilliger voor een cliënt.

Winst voor iedereen

Waar nodig is achtervang en ondersteuning vanuit een professionele organisatie aanwezig. Wel zo’n fijn idee voor de soms kwetsbare hulpvrager. En de vrijwilliger kan hier ook met vragen of voor scholing terecht. Hulp Dichtbij hoopt dat zoveel mogelijk beroepskrachten en vrijwilligersorganisaties in West-Friesland zich bij Hulp Dichtbij aansluiten, want de samenwerking levert hen veel op:

  • Veilig en verantwoord vrijwilligerswerk;
  • Afstemming tussen organisaties;
  • Werven van nieuwe vrijwilligers;
  • Benutten van elkaars vrijwilligers;
  • Benutten van beschikbaar scholingsaanbod. 
  • Het gezamenlijk voeren van de discussie over de grenzen aan vrijwilligerswerk.

Lees hier het complete persbericht.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10