Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam
Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam
Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam
Omring > Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam

20 jan

Meer kennis krijgen en daarmee de zorg voor ouderen verbeteren en innoveren, met dit doel werkt Omring samen met VU medisch centrum binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc). Op woensdag 13 januari werd de samenwerking vastgelegd voor een periode van drie jaar. Naast Omring en VUmc nemen nog 20 instellingen deel aan het UNO-VUmc. De samenwerking is vastgelegd tot en met 2019.

Omring neemt de rol van voortrekker van de themagroep ‘goede zorg voor mensen die revalideren of herstellen’ op zich. Doel van deze themagroep ‘goede zorg voor revalidanten’ is: actief meedenken, brengen van kennis in de vorm van productontwikkeling, onderzoek en/of deskundigheidsbevordering en andere activiteiten, zoals deelname aan onderzoeken van de afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde van VUmc.

Anja Willems, specialist ouderengeneeskunde bij Omring vertelt: “Voor Omring kan dat bijvoorbeeld betekenen dat samen met de VUmc onderzoek gedaan wordt naar revalidatie voor mensen met dementie. Hoe kunnen we deze groep de beste revalidatiezorg geven? En hoe zorgen we ervoor dat zij zo snel mogelijk weer thuis kunnen wonen? Omring heeft veel kennis over revalidatie en veel kennis over dementie. In combinatie met wetenschappelijk onderzoek kunnen hier mogelijke ‘best practices’ uitgehaald worden die direct toepasbaar zijn in de zorg in heel Nederland”.

Naast de rol als voortrekker binnen bovenstaand thema doet Omring ook mee aan de thema’s ‘Dementie’, ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ (NAH) en ‘Eerstelijn’.

Voortrekkersrol Omring

Door deelname aan het UNO-VUmc heeft Omring een voortrekkersrol in de ouderenzorg. Omring investeert op verschillende manieren in kennisvermeerdering: financieel en ook in tijd, want deelnemen aan onderzoek kost tijd. Hiermee heeft Omring snel toegang tot onderzoeksresultaten en sluiten deze resultaten aan bij actuele en maatschappelijke vragen. Door deze snelle toegang tot nieuwe wetenschappelijke inzichten kan Omring de kwaliteit van zorg voor haar klanten verder verbeteren. UNO-VUmc Het UNO-VUmc bestaat sinds 2006. Binnen het netwerk wordt niet alleen onderzoek gedaan. Er zijn ook projecten waarin resultaten van onderzoek en praktijkervaring worden gecombineerd in zogenaamde “best practices” die direct toepasbaar zijn in de zorg. Maar de belangrijkste focus zal de komende jaren liggen op de implementatie van deze “best practices” en van andere resultaten van onderzoek.

Afbeeldingen Omring start samenwerking met VUmc Amsterdam

UNO Vorige foto Volgende foto
UNOAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10