Kom langs in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen!
Kom langs in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen!
Kom langs in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen!
Omring > Kom langs in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen!
Laatst geplaatste items

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische re... Lees verder >


Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Kom langs in Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen!

04 jan

Tot op hoge leeftijd prettig en comfortabel in de eigen koop- of huurwoning wonen. Wie wil dat niet? In het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen in het centrum van Hoorn kunt u kennismaken met allerlei praktische en slimme oplossingen die er zijn om het wonen en leven te veraangenamen en gemakkelijker en veiliger te maken.

We worden met elkaar steeds ouder, en we verhuizen niet meer automatisch op een bepaalde leeftijd naar een verzorgingshuis. Het is daarom belangrijk dat we er zoveel mogelijk zelf voor zorgen dat we prettig kunnen blijven wonen. Om inwoners daarbij te ondersteunen, heeft de gemeente Hoorn het belevingscentrum ingericht waar men zelf kan zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn om veilig en comfortabel te kunnen wonen. Het is ingericht als een woning waarin allerlei praktische slimme technieken zijn toegepast.

Slimme oplossingen

Een stekker die veilig uit het stopcontact gehaald kan worden door licht aan het snoer te trekken. Handig voor mensen die weinig kracht in hun handen hebben. Of een kookplaat die automatisch uitschakelt als er te lang geen beweging in de keuken is gesignaleerd. Hiermee kan een brand door een droogkokende pan worden voorkomen. Of met een video- intercomsysteem kunnen zien wie er voor de deur staat en met deze persoon op afstand praten. En als u wat minder goed ter been bent, kunt u de voordeur op afstand openen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van technieken die men in het belevingscentrum kan zien en ervaren. Deze en andere oplossingen kunnen u helpen om uw zelfstandigheid en vrijheid te behouden. Bovendien kunt u in het belevingscentrum kennismaken met oplossingen die de energiekosten van uw woning verlagen. Enkele voorbeelden die worden getoond zijn een slimme thermostaat, vraaggestuurde ventilatie en dak- en raamisolatie.

Kom gerust eens langs

U vindt het belevingscentrum in de winkelstraat Kleine Noord op nummer 57 (naast hotel Petit Nord). U kunt tijdens openingstijden elk moment binnenlopen. U bent van harte welkom. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 - 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De toegang is gratis. Onze gastheren en -vrouwen vertellen u graag meer over de slimme oplossingen die u in het belevingscentrum aantreft. Wilt u met een groep komen? Dan kunt u het beste eerst een afspraak maken via belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl.

Samenwerking

De gemeente Hoorn is de initiatiefnemer van het belevingscentrum. In samenwerking met organisaties als Omring, Intermaris, Wilgaerden en de Ouderenraad is het belevingscentrum ontwikkeld. Daarnaast zijn er vele bedrijven die hebben bijgedragen aan de inrichting van het belevingscentrum.

Huistest

Op de website www.lekkerblijvenwonen.nl vindt u nog meer praktische tips en adviezen om uw huis klaar te maken voor de toekomst. Op deze site kunt u een eenvoudige huistest doen.

Als u de vragen invult, dan ontvangt u direct advies en tips voor uw situatie om uw huis comfortabeler en veiliger te maken. Meer informatie over het belevingscentrum: www.lekkerblijvenwonen.nl/belevingscentrum

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10