Veel mensen kunnen dementie voorkomen
Veel mensen kunnen dementie voorkomen
Veel mensen kunnen dementie voorkomen
Omring > Veel mensen kunnen dementie voorkomen
Laatst geplaatste items

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische re... Lees verder >


Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Veel mensen kunnen dementie voorkomen

21 jul

Vandaag maakten onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam bekend dat ongeveer eenderde van de patiënten met dementie deze ziekte niet hadden gekregen als ze gezonder hadden geleefd. Vooral een hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van dementie.

Voeding en beweging

Het was al duidelijk dat een hoge bloeddruk een belangrijke oorzaak is van dementie, net als roken en diabetes. Maar nu zeggen de onderzoekers dat een hoge bloeddruk verantwoordelijk is voor 16 procent van alle dementiegevallen. Een hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door onder meer te zout eten en te weinig beweging.

Opleiding

Ook een lage opleiding vergroot de kans op dementie. Een hoge opleiding vermindert de gevolgen die de ziekteprocessen hebben op het mentaal functioneren. "Als je op jonge leeftijd een hoge opleiding volgt, vormen je hersenen een reserve die later beschermt tegen de ziekte", zei een onderzoeker van het Erasmus MC.

Kennis

Als mensen gezonder leven, is de kans op dementie een stuk kleiner. Omring vindt het belangrijk dat mensen dit weten. Daarom motiveren we cliënten om zo gezond mogelijk te leven. We vragen aandacht voor bewegen, voeding en het actief houden van de hersenen. Bij mensen thuis, in de locaties maar ook via cursussen en symposia.

Dementiezorg

Als mensen te maken krijgen met dementie, dan kunnen zij en hun mantelzorgers ondersteuning krijgen. Omring is specialist op het gebied van dementiezorg. De wijkverpleegkundigen spelen een belangrijke rol in de verbinding tussen de wijk, de huisarts, de gemeente en bijvoorbeeld Geriant. Daarnaast zijn er speciale dementieteams en specialisten op het gebied van dementie binnen de thuiszorgteams. Ook is dagbesteding mogelijk. En, als het thuis echt niet meer gaat, kunnen mensen wonen in een kleinschalige en huiselijke omgeving .

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10