Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging
Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging
Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging
Omring > Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Wijkverpleegkundigen Omring opgeleid voor regelen wijkverpleging

19 feb

Omring heeft haar wijkverpleegkundigen opgeleid zodat zij zelf wijkverpleging kunnen regelen voor mensen die dat nodig hebben. Ook kunnen zij nu voor bestaande klanten verlenging of aanpassing (herindicatie) van de wijkverpleging regelen.

Certificaat 'Vakbekwaam Indiceren'

Vanmiddag ontvangen alle wijkverpleegkundigen van Omring het certificaat ‘Vakbekwaam Indiceren’. En daar is Omring trots op!

Tot 1 januari bepaalde het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor welke wijkverpleging mensen thuis in aanmerking kwamen. Dat ligt nu bij de wijkverpleegkundigen. Om onze wijkverpleegkundigen hiervoor klaar te stomen, hebben alle wijkverpleegkundigen een driedaagse training gevolgd. De wijkverpleegkundigen zijn enthousiast dat zij nu zelf bevoegd zijn om de benodigde wijkverpleging thuis in te zetten.

Landelijk is afgesproken dat vóór 1 mei de wijkverpleegkundigen tachtig procent van de mensen die nu wijkverpleging hebben, hebben gesproken over verlenging of aanpassing van de wijkverpleging (herindicatie). Hoe gaat dat in zijn werk? De wijkverpleegkundige neemt contact op met de klant. De klant, mantelzorger(s) en wijkverpleegkundige bespreken samen welke wijkverpleging nodig is. Nieuw daarbij is dat de klant zelf aangeeft wat hij als eerste wil aanpakken. Bijvoorbeeld als hij een wond heeft die niet geneest, geeft hij aan dat hij het liefste snel weer mobiel wil worden, zodat hij met zijn dochter boodschappen kan doen. Dan heeft hij tenminste invloed op het eten van gezonde voeding wat weer een positief effect kan hebben op het genezen van de wond.

Meer informatie

De wijkverpleegkundigen benaderen alle bestaande klanten voordat de indicatie afloopt. Mensen die wijkverpleging nodig hebben, kunnen contact opnemen met de wijkverpleegkundige in hun buurt, via 088 – 206 89 10. Mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB), die een herindicatie nodig hebben, kunnen contact opnemen met ZO… via telefoonnummer 0229 – 206 900 voor de regio West Friesland of 0223 – 650 177 voor de regio Kop van Noord-Holland en Texel.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10