Reactie Omring op uitzending Hoorn TV
Reactie Omring op uitzending Hoorn TV
Reactie Omring op uitzending Hoorn TV

Zaterdagavond 22 november jl. is er in de uitzending van Hoorn TV gesproken over de veranderingen in de zorg met vier West-Friese wethouders.

Omring > Reactie Omring op uitzending Hoorn TV
Laatst geplaatste items

Omring transparant over kwaliteit Bij Omring zijn wij graag open over de kwaliteit van zorg. Daarom openen wij in de week van 3 jul... Lees verder >


Chemotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Geen opname meer in het ziekenhuis voor chemotherapie. Thuis verzorgt Omring de toediening van de... Lees verder >


Julius Roorda versterkt Raad van Bestuur Omring De Raad van Toezicht van zorgorganisatie Omring heeft Julius Roorda benoemd als bestuurslid. Roor... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Reactie Omring op uitzending Hoorn TV

26 nov

Zaterdagavond 22 november jl. is er in de uitzending van Hoorn TV gesproken over de veranderingen in de zorg met vier West-Friese wethouders. Ook het thema vrijwilligersinzet in de zorg kwam hier voorbij. Hierbij is helaas het beeld ontstaan dat in Omringlocatie de Hoge Hop (Hoorn) vrijwilligers via cursussen worden opgeleid voor het uitvoeren van lichte zorghandelingen zoals het wassen van bewoners. Wij willen stellig benadrukken dat dit beeld niet strookt met de werkelijkheid.

Zeer waarschijnlijk is dit beeld ontstaan door de cursussen die wij geven aan mantelzorgers van mensen die nog thuis wonen. Dit doen wij vanuit onze school voor mantelzorgers en vrijwilligers. Deze geven wij zowel op locatie als bij mensen thuis.

School voor mantelzorgers en vrijwilligers

Steeds vaker worden mantelzorgers en vrijwilligers betrokken bij de zorg en ondersteuning van hun naasten. Een goede ontwikkeling. Bij Omring helpen wij hen hier graag bij. Dit doen wij via de school voor mantelzorgers en vrijwilligers. Zo geven wij cursussen, trainingen en inspiratiebijeenkomsten aan mantelzorgers van mensen die nog thuis wonen. Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en mee blijven doen aan de maatschappij staan hierbij voorop.

Hiermee willen wij op een laagdrempelige manier mantelzorgers toerusten met informatie en kennis over specifieke lichtere zorgtaken. We oefenen deze handelingen ook samen. In afstemming met de Vrijwilligersacademie bieden we een programma dat niet alleen praktisch, maar ook ondersteunend is. En op maat, vanuit de wensen van mantelzorgers.

Professionele zorg in de Hoge Hop

De professionele zorg binnen Omringlocatie de Hoge Hop is en blijft een verantwoordelijkheid van Omring. Daarom betreuren wij het dat in de recente uitzending van Hoorn TV een ander beeld is ontstaan.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10