Omring start met beeldzorg op Texel
Omring start met beeldzorg op Texel
Omring start met beeldzorg op Texel

Omring is met beeldzorg gestart in de thuiszorg op Texel. Door beeldzorg kunnen cliënten langer zelfstandig thuis wonen en zelf de regie over hun leven houden. Beeldzorg is zorg via een iPad.

Omring > Omring start met beeldzorg op Texel
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omring start met beeldzorg op Texel

04 nov

Beeldzorg is zorg via een iPad. Via het beeldscherm maakt onze thuiszorgmedewerker van de wijkverpleging contact met cliënten thuis. Medewerkers en cliënten kunnen elkaar zien en spreken. Na de start van beeldzorg in andere gemeenten (o.a. Enkhuizen en Den Helder) is nu Texel aan de beurt. Het doel is om dit jaar zeker 250 cliënten van Omring in verschillende gemeentes in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland kennis te laten maken met beeldzorg.

Veilig gevoel

Via beeldzorg helpen de thuiszorgteams cliënten bij de zorg waarvoor zij niet letterlijk in huis aanwezig hoeven te zijn. Bijvoorbeeld controle op het innemen van medicijnen of controle van een wond. Cliënten kunnen hierdoor langer zelfstandig thuis wonen en meer zelf de regie over hun leven houden. Er blijft ook altijd een professional bij de cliënt thuis komen, de beeldzorg is een aanvulling op de reguliere verzorging en verpleging.

Extra voordelen

Cliënten die in aanmerking komen voor beeldzorg krijgen de iPad in bruikleen en kunnen naast beeldzorg ook gratis beeldbellen en e-mailen met familie of vrienden. Dit is een gemakkelijke manier om contacten te onderhouden. Ook is het eenvoudig om een foto te maken en te versturen. Of een gemiste TV-uitzending te bekijken.

Stapsgewijs oefenen

Een medewerker van de thuiszorg geeft uitleg over het gebruik en het doel van de iPad. Stapsgewijs oefenen cliënten en medewerkers met de speciale app die voor beeldzorg is ontwikkeld om vertrouwd te raken met beeldzorg. De app is ontwikkeld door Focus Cura, die landelijk veel ervaring hebben met beeldzorg. De ontwikkeling van een gratis WIFI netwerk op Texel is met het oog op beeldzorg overigens een waardevolle ontwikkeling.

Vrijwilligers

De komende tijd worden vrijwilligers geworven om bij cliënten thuis uitleg te geven over beeldbellen en gebruik van de iPad. Ook wordt gesproken met basisschool De Vliekotter in Oosterend. Wellicht gaan leerlingen uit groep 8 bijvoorbeeld periodiek via een iPad contact zoeken met een oudere uit het dorp. Meer weten? Neem contact op met de wijkverpleegkundigen van Omring, tel. 0222-321461.

Afbeeldingen Omring start met beeldzorg op Texel

Beeldzorg bij Omring Vorige foto Volgende foto
Beeldzorg bij OmringAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10