Liornehuis
Rigtershof
Omring

Tussen mei en juli van dit jaar verhuizen de laatste 31 bewoners van het Liornehuis naar andere woonzorgcentra in de regio. De afdeling spoedzorg voor mensen met dementie uit het Liornehuis verhuist naar De Hoge Hop.

Omring > Bewoners Liornehuis gaan verhuizen
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Bewoners Liornehuis gaan verhuizen

26 mrt

Tussen mei en juli van dit jaar verhuizen de laatste 31 bewoners van het Liornehuis naar andere woonzorgcentra in de regio. De afdeling spoedzorg voor mensen met dementie uit het Liornehuis verhuist naar De Hoge Hop.

Het Liornehuis

Het Liornehuis aan de Westfriese Hof in Hoorn is in 1968 opgeleverd. De laatste jaren werd het verpleeghuis vooral gebruikt voor tijdelijk verblijf. In veel gevallen betrof het mensen die met spoed een plek zochten. Bijvoorbeeld omdat de cliënt niet meer thuis kon wonen door het wegvallen van de mantelzorger. Bewoners, contactpersonen en medewerkers zijn al langer op de hoogte van de aanstaande verhuizing en worden actief betrokken bij de verhuisplannen.

Verhuizing

De afdeling spoedzorg voor mensen met dementie uit het Liornehuis verhuist naar De Hoge Hop. Deze Omringlocatie wordt het expertisecentrum voor dementie in de regio. Het is van groot maatschappelijk belang om deze vorm van spoedzorg te behouden. Zo kan Omring anticiperen op de groeiende vraag uit de samenleving.

Voldoet niet meer

Het Liornehuis voldoet niet meer aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld aan huisvesting. Zo zijn de badkamers niet voldoende groot. Bovendien zijn nog maar twee van de vijf etages in gebruik. De laatste bewoners verhuizen dan ook naar andere Omringlocaties. In overleg met bewoners en hun familie wordt gezocht naar andere woonlocatie. De keuze van de bewoners is hierin leidend.

Toekomst

Op dit moment bezint Omring zich op de toekomstige bestemming van Het Liornehuis. Het is niet waarschijnlijk dat er op deze plek vervangende nieuwbouw plaats zal vinden, in de vorm die eerder is gepland: met diverse woongroepen voor mensen met dementie. Dit in verband met de afspraken over afbouw van plaatsen in woonzorglocaties met het Zorgkantoor.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10