Reactie Omring op publicatie Abvakabo FNV
Reactie Omring op publicatie Abvakabo FNV
Reactie Omring op publicatie Abvakabo FNV

Donderdag 5 juni publiceerde Abvakabo FNV een lijst van de topinkomens in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Hierin wordt gesuggereerd dat een deel van de bestuurders meer verdient dan de wettelijke en juridische afspraken over beloning. Waaronder oud-Omringbestuurder Anky Atzema.

Omring > Reactie Omring op publicatie Abvakabo FNV
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Reactie Omring op publicatie Abvakabo FNV

05 jun

Donderdag 5 juni publiceerde Abvakabo FNV een lijst van de topinkomens in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Hierin wordt gesuggereerd dat een deel van de bestuurders meer verdient dan de wettelijke en juridische afspraken over beloning. Waaronder oud-Omringbestuurder Anky Atzema. Ook bevat het rapport een overzicht van aangekondigde ontslagen. Omring wil graag op deze publicatie reageren.

Vergoeding in lijn met nieuwe wetgeving

In het najaar van 2013 heeft mevrouw Atzema te kennen gegeven Omring te verlaten. In goed overleg met de Raad van Toezicht (RvT) zijn afspraken gemaakt over de datum van vertrek en daaraan verbonden condities. Overeengekomen is dat mevrouw Atzema Omring per 31 december 2013 verlaat.

De afspraken die zij hierover met de RvT heeft gemaakt vallen binnen de nieuwe Wet Normering Topinkomens (WNT). Het bedrag dat zij over 2013 heeft verdiend bevat onder andere de ontslagvergoeding en de verrekening van het vakantiegeld. Hoe de vergoeding is opgebouwd is openbaar en terug te lezen in het jaarverslag van 2013.

Aangekondigde ontslagen uit de lucht gegrepen

Het rapport van Abvakabo FNV bevat ook een overzicht van aangekondigde ontslagen. Het rapport suggereert dat bij Omring 200 banen zullen verdwijnen. Omring verbaast zich hierover. In een tijd van grote veranderingen in de ouderenzorg en dalende inkomsten ontkomt Omring niet aan pijnlijke maatregelen. Zij zet zich echter tot het uiterste in voor het behoud van werkgelegenheid in de directe zorg en dienstverlening en daarmee voor de continuïteit van zorg aan haar klanten. Het gevolg hiervan is wel dat pijnlijke maatregelen nodig zijn bij de staf, de ondersteuning en het management. Hier zullen banen verdwijnen.

Het gaat hierbij om tientallen banen en zeker niet om aantal van 200, waar in het rapport over wordt gesproken. Omring streeft hierbij een sociaal plan na welke past bij goed werkgeverschap.

Een reactie van brancheorganisatie ActiZ vindt u hier .

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10