Omring tekent voor PreventieProgramma
Omring tekent voor PreventieProgramma
Omring tekent voor PreventieProgramma

Zes zorgaanbieders in Noord Holland Noord hebben een collectief opgericht om een preventieprogramma te ontwikkelen. De samenwerking is aangegaan voor minimaal vijf jaar.

Omring > Omring tekent voor PreventieProgramma
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omring tekent voor PreventieProgramma

06 mei

Hoe blijven de inwoners van NHN zo lang, en zo plezierig mogelijk gezond? Hoe kunnen ze zo lang mogelijk een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid behouden? Om deze vragen te beantwoorden en te komen tot een sluitend aanbod van activiteiten en kennis op het gebied van gezond leven, hebben zes partijen op 23 april j.l. een intentieverklaring getekend om tot een thema overstijgende samenwerking te komen.

Een groen en gezond oord

‘Regio Noord-Holland Noord: een groen en gezond oord!’ is de naam van het programma waaraan Omring, GGD Hollands Noorden, GGZ Noord-Holland Noord, WonenPlus Noord-Holland, Sportservice Noord-Holland en ZONH zich hebben verbonden.

Ervaring met preventieprogramma's

In de regio Noord-Holland Noord is onder andere door Omring de laatste jaren stevig gebouwd aan samenwerking in preventie. In 2012 heeft Omring 3 preventieprogramma’s Overgewicht, Valpreventie en Depressie uitgevoerd in activiteiten zoals cursus “Omgaan met Dementie”, het rollatorspreekuur en de zeer gewaardeerde workshop “Diëtist in de klas’, waar diëtisten voor klassen van basisscholen voorlichting gaven over gezond eten. Met deze programma’s heeft Omring 6602 mensen bereikt waarvan 5221 kinderen.

Samenwerken

Door samen te werken vullen de partijen elkaars expertise aan en er is vertrouwen in elkaars werk. Daarnaast bereiken de partners met elkaar een zo groot mogelijk doelgroep. Samen met gemeenten en zorgverzekeraars maken de partners afspraken voor preventie-activiteiten in de regio. Dit initiatief past goed bij de wensen van de gemeenten, zorgkantoor en zorgverzekeraar om preventie activiteiten meer op elkaar af te stemmen. “Gezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Een gezonde leefstijl is belangrijk om je gezondheid en dus je kwaliteit van leven op peil te houden”, aldus de zes organisaties.

Afbeeldingen Omring tekent voor PreventieProgramma

  Ondertekening intentieverklaring compilatiefoto Vorige foto Volgende foto
Ondertekening intentieverklaring compilatiefoto Afbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10