Zorgondernemers werken samen met RTL5 aan soap ‘Malaika’
Zorgondernemers werken samen met RTL5 aan soap ‘Malaika’
Zorgondernemers werken samen met RTL5 aan soap ‘Malaika’

Zorgondernemers (waaronder Omring) en brancheorganisatie ActiZ werken samen aan een tv-soap die zich afspeelt in en rond de zorg. Doel van deze soap is om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg.

Omring > Zorgondernemers werken samen met RTL5 aan soap ‘Malaika’
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Zorgondernemers werken samen met RTL5 aan soap ‘Malaika’

22 jan

Zorgondernemers (waaronder Omring) en brancheorganisatie ActiZ werken samen aan een tv-soap die zich afspeelt in en rond de zorg. Doel van deze soap is om jongeren te interesseren voor een baan in de zorg. De aanleiding is eenvoudig: de vraag naar zorgmedewerkers neemt toe en het aanbod lijkt te dalen. De zorgorganisaties werken aan de soap samen met Johan Nijenhuis, maker van Goede Tijden Slechte Tijden en Spangas. De soap gaat over drie jonge mensen die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met ervaren collega’s. Hun werk in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, maar ook hun privélevens en onderlinge relaties komen aan bod .

De soap is vanaf 25 maart a.s. elke werkdag tussen 19:00 en 19:30 uur te zien op RTL 5. Het unieke aan de serie Malaika is het feit dat veel van de hoofdrolspelers zelf uit de zorgsector komen.

Arbeidsmarktvraagstuk

De vraag naar zorg en vooral ouderenzorg blijft de komende jaren toenemen. En hoewel de maatregelen uit het regeerakkoord de groei van de zorgvraag op de korte termijn zullen temperen, zal de krapte op de arbeidsmarkt het moeilijk maken voldoende mensen aan te trekken, zelfs als de vraag naar zorg gelijk blijft. Daarom investeert de zorg in een tv-serie die laat zien hoe het is om in de zorg te werken: wat je mogelijkheden zijn, je inkomen, het werken in je eigen buurt en de verantwoordelijkheid.

Initiatiefnemer en bestuurder van zorgorganisatie Buurtzorg Jos de Blok zegt over de serie: “Jongeren moeten al op jonge leeftijd een leerweg of profiel kiezen. Vaak hebben ze geen idee wat verschillende beroepen inhouden. We kunnen ze dat moeilijk kwalijk nemen. Ik ben er van overtuigd dat wij met Malaika aan jongeren kunnen laten zien dat er in de zorg beroepen zijn waar je op jonge leeftijd een inspirerende en onderscheidende rol kunt spelen.”

Malaika

De tv-soap Malaika wordt gemaakt door Bing Film & TV onder de creatieve leiding van Johan Nijenhuis. Eerder waren deze makers verantwoordelijk voor onder andere ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, ‘Costa’ en ‘SpangaS. In Malaika zijn veel talentvolle, jonge acteurs te zien die hun debuut op tv maken. Ook zijn er bekende acteurs aan de serie verbonden, zoals Jasmine Sendar en Curt Fortin. Naast de dagelijkse serie op tv komt er een website, waar niet alleen de uitzendingen van Malaika te vinden zijn maar ook extra informatie en een link naar de campagne Open Armen van ActiZ geboden worden onder meer over opleidingen en werken in de zorg.

Coöperatie

‘Jongeren werken in de Zorg’Onder andere Omring en tientallen andere zorgorganisaties, verenigd in de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, hebben de handen ineen geslagen om de (toekomstige) vraag naar nieuwe zorgmedewerkers aan te pakken. Zij willen met de soap een positief en realistisch beeld neerzetten van het werken in de zorg en zorgen voor trots onder de huidige medewerkers. We willen de kijker – jong of oud, ziek of gezond - fascineren door het werken in de zorg en ervoor zorgen dat medewerkers met trots kunnen zeggen: kijk, dat is mijn wereld.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10