Omring start met Beeldzorg op de iPad
Omring start met Beeldzorg op de iPad
Mevrouw Abcouwer-Van der Meer met haar nieuwe iPad

Woensdag 11 december start Omring met beeldzorg in de thuiszorg in Enkhuizen. Mevrouw Abcouwer-Van der Meer is de eerste cliënt die de iPad heeft ontvangen via haar zorgcoördinator Jacqueline Lauret.

Omring > Omring start met beeldzorg via een iPad
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omring start met beeldzorg via een iPad

12 dec

Woensdag 11 december start Omring met beeldzorg in de thuiszorg in Enkhuizen. Mevrouw Abcouwer-Van der Meer is de eerste cliënt die de iPad heeft ontvangen via haar zorgcoördinator Jacqueline Lauret.

Zorg via een iPad

Beeldzorg is zorg via een iPad. Bij beeldzorg maakt de verzorgende of verpleegkundige via een beeldscherm contact met cliënten thuis. Via het beeldscherm kunnen medewerkers en cliënten elkaar zien en met elkaar praten. Omring heeft uitgebreid vooronderzoek naar cliëntengroepen gedaan die zouden kunnen profiteren van beeldzorg. Tevens is gekeken naar soorten zorg waarbij beeldzorg effectief zou kunnen worden toegepast. Daarna is het gebruik van de iPad uitgeprobeerd. Dit is goed verlopen. De zorgteams in Enkhuizen starten nu met beeldzorg. De eerste iPads in Enkhuizen zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enkhuizen. Het doel is om in 2014 bij minimaal 250 cliënten in verschillende gemeentes in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland beeldzorg te introduceren.

Stapsgewijs oefenen

Omring geeft de iPad in bruikleen aan cliënten. Dit gebeurt via de zorgcoördinator van de cliënt. De zorgcoördinator geeft uitleg over het gebruik en het doel van de iPad.

Stapsgewijs oefenen cliënten en medewerkers met de speciaal ontwikkelde app om vertrouwd te raken met beeldzorg. De app is ontwikkeld door Focus Cura, die veel ervaring heeft met beeldzorg. Mocht een cliënt nog niet over internet beschikken, dan verzorgt Ziggo dit.

Geplande zorgmomenten

De thuiszorgteams starten de beeldzorg met geplande zorgmomenten. Zoals de controle op het innemen van medicijnen, wondcontrole en contact voor en na het douchen wanneer iemand erg onzeker is en bang is om te vallen. Bij deze momenten neemt Omring altijd het initiatief om contact te zoeken met de cliënt. Door te oefenen met iPads, wordt duidelijk waar beeldzorg van betekenis kan zijn.

Extra voordelen

Extra voordelen voor cliënten zijn dat de iPad de buitenwereld naar binnen brengt en dat via de iPad ook gemakkelijk contact gezocht kan worden met familieleden of kennissen. Bijvoorbeeld door te beeldbellen via Skype of een foto te mailen die ook met de iPad gemaakt is. Hiermee kan beeldzorg bijdragen aan structuur, veiligheid en sociaal contact. Hierdoor kunnen cliënten langer thuis blijven wonen.

Nieuwsgierig

Mevrouw Abcouwer-Van der Meer, de eerste cliënt, laat weten: “Ik ben erg nieuwsgierig naar alle mogelijkheden. Ik heb ook een zoon die in België woont. Daar kan ik nu mee beeldbellen. Ik heb het nog niet helemaal onder de knie. Maar ik ga het gewoon proberen, dan zal het vast wel lukken.”

Afbeeldingen Omring start met beeldzorg via een iPad

Mevrouw Abcouwer-Van der Meer ontvangt de iPad van zorgcoördinator Jacqueline Vorige foto Volgende foto
Mevrouw Abcouwer-Van der Meer ontvangt de iPad van zorgcoördinator JacquelineAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10