Verhaal Nel Eijlers
Verhaal Nel Eijlers
Verhaal Nel Eijlers

In het Omring Magazine, welke deze maand verschijnt, staat een inspirerend verhaal van Nel Eijlers (77). Ze reageert onder anderen op de bezuinigingen op de zorg. Ondanks de zorgen ligt ze hier zeker niet wakker van.

Omring > 'Ik lig niet wakker vanwege de bezuinigingen op de zorg'
Laatst geplaatste items

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische re... Lees verder >


Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >

Alle nieuwsitems

'Ik lig niet wakker vanwege de bezuinigingen op de zorg'

02 apr

In het Omring Magazine, welke deze maand verschijnt, staat een inspirerend verhaal van Nel Eijlers (77). Ze reageert onder anderen op de bezuinigingen op de zorg. Ondanks de zorgen ligt ze hier zeker niet wakker van.

‘Ik vertrouw op God en mijn goede humeur’

’s Nachts wakker liggen vanwege de bezuinigingen op de zorg? Niets voor Nel Eijlers (77). Natuurlijk, ze vindt het vreselijk als ze haar hulp van Omring moet missen. Of als haar man niet meer naar de dagopvang kan. En helemaal als de zorg voor haar gehandicapte dochter vermindert. “Maar mijn humeur leidt er niet onder en ik vind steun in mijn geloof.”

Lekker actief blijven en niet piekeren

Ik probeer lekker actief te blijven en niet te piekeren”, zegt Nel Eijlers uit Enkhuizen. Ze komt over als een optimistische, opgeruimde vrouw, die graag de handen uit de mouwen steekt. Zo is ze bijvoorbeeld al jaren een zeer trouwe vrijwilligster. Bovendien zorgt ze voor haar man Jan van tachtig die dementie heeft. En eens in de zes weken logeert haar gehandicapte dochter een weekendje bij haar ouders. “Alhoewel ik het heel erg fijn vind dat ze nog steeds bij ons kan zijn, lijkt het weleens of ik dan twee kinderen in huis heb. Henny is vijfenvijftig, maar heeft het geestelijk niveau van een peuter. Soms kampt ze met depressies of woede-aanvallen. Ik zou me geen raad weten als ze hier permanent zou moeten wonen. Niet alleen geestelijk, maar ook fysiek zou dat lastig worden.” Zo kan Nel onder andere haar arm niet meer gebruiken, doordat ze die verbrijzeld heeft tijdens een val over natte confetti. Op diverse manieren heeft het gezin met de zorgsector te maken. Hun dochter maakt gebruik van gehandicaptenzorg. Ze woont in de beschermde woonvorm Noorderhaven van ’s Heeren Loo in Julianadorp. Nel en Jan krijgen zelf thuiszorg, huishoudelijke hulp, dagopvang en aangepaste fysiotherapie.

Verder lezen?

Lees het hele verhaal van Nel in de onderstaande bijlage (zie documenten). Of vraag de Omringpas aan en lees het voortaan thuis in de Omring Magazine.

Afbeeldingen 'Ik lig niet wakker vanwege de bezuinigingen op de zorg'

Verhaal Nel Eijlers Vorige foto Volgende foto
Verhaal Nel EijlersAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10