Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen

Op vrijdag 23 maart 2012 opent Omringlocatie Het Gezinspaviljoen met twee nieuwe groepswoningen.

Omring > Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen
Laatst geplaatste items

Chemotherapie thuis in plaats van in het ziekenhuis Geen opname meer in het ziekenhuis voor chemotherapie. Thuis verzorgt Omring de toediening van de... Lees verder >


Julius Roorda versterkt Raad van Bestuur Omring De Raad van Toezicht van zorgorganisatie Omring heeft Julius Roorda benoemd als bestuurslid. Roor... Lees verder >


Nauwe samenwerking met het Westfriesgasthuis Het Westfriesgasthuis werkt graag nauw samen met andere zorgaanbieders om samen de beste zorg te ... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Opening groepswoningen Het Gezinspaviljoen

20 mrt

Omringlocatie Het Gezinspaviljoen opent op vrijdag 23 maart aanstaande twee nieuwe groepswoningen met kleinschalige zorg voor mensen met dementie. Er zijn twee woningen waar zeven bewoners met elkaar een huishouden vormen. Iedere groepswoning bestaat uit zeven kamers en een gemeenschappelijke huiskamer. 

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is wonen in een huiselijke en herkenbare omgeving. Het zich op zijn gemak voelen, eigen regie en een zo plezierig mogelijke oude dag hebben, is hierbij het uitgangspunt.

Thuissituatie, maar dan met zorg, begeleiding en behandeling

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is eigenlijk een oprechte imitatie van de thuissituatie, maar dan met zorg, begeleiding en behandeling. Bewoners wonen in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Er wordt samen gekookt, de koektrommel gaat rond en er wordt samen koffie gedronken in de huiskamer.

Samen met medebewoners een huishouden

Het zijn de kleine, alledaagse dingen die belangrijk zijn. ‘Daarbij is het uitgangspunt niet, wat iemand niet meer kan, maar zoeken we samen juist naar de kleine dingen die nog wél kunnen’, vertelt manager zorg en welzijn Don van Koll. ‘De medewerkers vormen bij kleinschalig wonen samen met de bewoners een echt huishouden. Het blijkt dat bewoners zich prettig voelen binnen het huishouden die ze met elkaar vormen. Bovendien wordt men gestimuleerd mee te doen en taken op te pakken en ook daar varen mensen met dementie wel bij,’ aldus Don.

Het Gezinspaviljoen

Omring heeft inmiddels op diverse locaties kleinschalige woonvormen. Nu ook in Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Naast faciliteiten voor wonen met dementie, biedt Het Gezinspaviljoen ook faciliteiten voor zelfstandig wonen met zorg dichtbij.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10