Belangrijkste tips tegen extreme hitte
Belangrijkste tips tegen extreme hitte
Belangrijkste tips tegen extreme hitte
Omring > Belangrijkste tips tegen extreme hitte
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Belangrijkste tips tegen extreme hitte

16 aug

Dit weekend is de kans op tropische temperaturen van 30 graden of meer behoorlijk groot. De medewerkers van Omring werken bij extreme hitte volgens het zogenaamde Warmteprotocol. Wat kunt u zelf doen om dit weekend het hoofd koel te houden?

Belangrijkste tips tegen extreme hitte

  • Drink voldoende, ook als u geen dorst heeft. Minstens twee liter per dag.
  • Vermijd inspanning tijdens de warmste uren van de dag. Las als het even kan een siësta in.
  • Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw.
  • Bij dunner hoofdhaar wordt de hoofdhuid gevoeliger; zorg dat je hoofd en gezicht bedekt blijven door een hoed te dragen met een brede rand.
  • Draag een zonnebril en luchtige kleding van natuurlijke stoffen.
  • Houd je huis koel. Probeer zo min mogelijk zon binnen te laten. Hou de gordijnen dicht en laat de zonwering zakken. Hou ook de ramen en deuren gesloten als de zon er op schijnt. Ventileer wel 's avonds en 's nachts goed als de zon onder is. Ook een ventilator of een airco kan voor de nodige afkoeling zorgen.

Zorgen voor vochtinname en afkoeling

Omring stimuleert cliënten op diverse manieren om voldoende te drinken en zorgen ervoor dat dit steeds beschikbaar is. Bij een cliënt die thuis woont doet onze medewerker zo nodig een beroep op de familie of buren om hierbij te helpen. Ook gaan we zelf soms extra langs. Cliënten die in een woonzorglocatie van Omring wonen bieden we regelmatig extra drinken en waterijsjes aan.

We stimuleren cliënten om zich luchtig te kleden. En adviseren vaak het dragen van een hoed en zonnebril. Er worden voldoende schaduwplekken gecreëerd en de woning wordt beschermd tegen direct invallend zonlicht. Ramen en deuren worden overdag zoveel mogelijk gesloten gehouden. Op de locaties van Omring worden in de avond de ruimtes geventileerd. Cliënten die nog thuis wonen worden geadviseerd om dit ook te doen met inachtneming van de veiligheid.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10