Omringmedewerkers ontvangen Certificaat kleinschalige dementiezorg Horizoncollege
Omringmedewerkers ontvangen Certificaat kleinschalige dementiezorg Horizoncollege
Omringmedewerkers ontvangen Certificaat kleinschalige dementiezorg Horizoncollege

De eerste medewerkers van Omring hebben met goed gevolg de nieuwe onderwijsmodule ‘begeleider kleinschalige dementiezorg’ aan het Horizoncollege afgerond.

Omring > Omringmedewerkers ontvangen Certificaat ‘kleinschalige dementiezorg’
Laatst geplaatste items

Pilot palliatieve nachtzorg met vrijwilligers verdient vervolg In de laatste levensfase in je vertrouwde huis blijven; die wens leeft bij velen. De nodige onder... Lees verder >


De allernieuwste revalidatieapparatuur in Den Koogh Sneller, beter en prettiger revalideren Het Omring Revalidatiecentrum in Den Koogh beschikt sind... Lees verder >


Zorgorganisaties slaan handen ineen voor een gezamenlijke spoed- en herstelzorg Zorgorganisaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland slaan de handen ineen om een gezam... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omringmedewerkers ontvangen Certificaat ‘kleinschalige dementiezorg’

15 apr

De eerste medewerkers van Omring hebben met goed gevolg de nieuwe onderwijsmodule ‘begeleider kleinschalige dementiezorg’ aan het Horizoncollege afgerond. Tien medewerkers hebben hun certificaat ontvangen en zijn hiermee de eerste officiële medewerkers kleinschalige dementiezorg. In het najaar starten de volgende vijftien Omringmedewerkers met deze opleiding. De opleiding zal uiteindelijk onderdeel gaan uitmaken van het reguliere onderwijsprogramma van het Horizoncollege.

Zorg wordt begeleiding

Werken met ouderen met dementie in een kleinschalige woonomgeving vraagt andere competenties dan de traditionele verzorging. Het bevorderen van eigen regie en integraal verantwoordelijk zijn voor het welzijn van een groep bewoners is een belangrijk onderdeel in het beroep. Zorg wordt begeleiding. Op basis van het competentieprofiel ‘kleinschalige dementiezorg’ is een les- en praktijkprogramma ontwikkeld door het Horizoncollege en Omring. Het programma is een aanvulling op het diploma verzorgende IG.

Opleiding direct toepasbaar in de praktijk

De deelnemers waren enthousiast over de opleiding en vonden het leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. Ze zeiden onder andere: ‘Ik heb geleerd naar elke bewoner apart te kijken. Ik kan nu welzijn en wonen combineren en kijk over de grenzen van mijn beroep en Ik heb geleerd dat de onrust van bewoners hoofdzakelijk bij ons vandaan komt en hoe daar mee om te gaan’.

Rode draad

Binnen Omring wordt kleinschalig zorgen voor mensen met dementie breed opgepakt. Om medewerkers daar op een goede manier in te ondersteunen, vinden er verschillende activiteiten plaats. Het scholingsprogramma is een onderdeel. Het uiteindelijke doel van alle activiteiten is het zo goed mogelijk integreren van de visie op kleinschalig zorgen binnen Omring. Op alle Omringlocaties wordt kleinschalig wonen voor mensen met dementie geïnitieerd.

Kleinschalige zorg

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is wonen zoals thuis, maar dan met zorg, begeleiding en behandeling. Een vaste groep medewerkers vormt bij kleinschalig wonen samen met de bewoners een echt huishouden. Bewoners wonen in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Er wordt samen gekookt, de koektrommel gaat rond en er wordt samen koffie gedronken in de huiskamer.

Afbeeldingen Omringmedewerkers ontvangen Certificaat ‘kleinschalige dementiezorg’

De tien Omringmedewerkers hebben hun certificaat in onvangst genomen Vorige foto Volgende foto
De tien Omringmedewerkers hebben hun certificaat in onvangst genomenAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10