Omring aanwezig op de Seniorenmarkt in Enkhuizen
Omring aanwezig op de Seniorenmarkt in Enkhuizen
Omring aanwezig op de Seniorenmarkt in Enkhuizen
Omring > Omring aanwezig op de Seniorenmarkt in Enkhuizen
Laatst geplaatste items

Nieuw woonzorgcomplex helpt mensen met zware zorgvraag zolang mogelijk hun eigen leven voort te zetten Op 15 februari ondertekenden woningstichting Het Grootslag en Omring de samenwerkingsovereenkomst... Lees verder >


Baanbrekende samenwerking Omring / VGZ Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjari... Lees verder >


Zo leuk kan zorg zijn! Altijd al willen weten hoe leuk zorg kan zijn? En wil jij graag werken bij een organisatie die pe... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Omring aanwezig op de Seniorenmarkt in Enkhuizen

01 nov

Op woensdag 9 november kunt u de Omring stand bezoeken op de Seniorenmarkt in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur geopend en de toegang is gratis. Bij de Omring stand kunnen bezoekers gratis een BMI-meting laten uitvoeren, een SNAQ-test doen en hun bloeddruk meten. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de workshops In Balans en Beter eten, beter voelen. Ook zijn er vele handige hulpmiddelen van de Thuiszorgwinkel te koop. Verder kunt u met al u vragen over welzijn en zorg terecht. De deskundige medewerkers van Omring beantwoorden graag al uw vragen.

BMI-meting

De BMI (Body Mass Index) is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. Deze index zegt iets over het risico dat het lichaamsgewicht kan opleveren voor de gezondheid. Het gaat er bij de BMI dus niet om wat cosmetisch gezien het mooiste is. Omring biedt u de mogelijkheid uw BMI te laten meten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een SNAQ-test te doen. Dit is een test die ondervoeding signaleert.

Bloeddrukmeting

De bloeddrukmeting wordt gedaan met de Omron M6 uit de Thuiszorgwinkel, een meter die bijvoorbeeld ook door de keurdokter wordt gebruikt. Een wijkverpleegkundige van Omring verricht de meting. Daarna krijgt u advies over welke gevolgen een afwijkende meting kan hebben en wat u daar preventief aan kunt doen.

Workshop ‘Beter eten, beter voelen’

Onder begeleiding van de diëtiste van Omring doet u opdrachten die te maken hebben met goede voeding. De workshop maakt u bewuster over wat goede voeding is. Het uitgangspunt is dat als u beter eet, u zich ook beter voelt. De workshop is van 13.30 tot 14.00.

Workshop ‘In balans’

Bij de workshop 'In balans' leert u de kans om te vallen een stuk kleiner te maken. Deze workshop is voor iedereen die stevig op zijn benen wil staan. De workshop is van 14.00 uur tot 14.30 en wordt gegeven door deskundige docenten.

Thuiszorgwinkel

De Thuiszorgwinkel heeft een ruim assortiment van kwaliteitsartikelen en hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een aandoening. Het hele assortiment is er op gericht om kwaliteit van leven te verbeteren zowel binnen als buiten het huis.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10