Voeding is een ding
Voeding is een ding
Voeding is een ding

Het eten en vooral niet eten van peuters drijft ouders tot wanhoop. Dat was donderdagavond 21 maart ook te merken bij de thema avond voeding.

Laatst geplaatste items

Omringwinkel Schagen dicht in verband met verhuizing De Omringwinkel Schagen verhuist begin mei van de Rensgars 1 naar de Zuiderweg in Schagen. In ver... Lees verder >


Care For Women consult De Care for Women specialiste is woensdag 6 en 13 maart 2013 aanwezig op Omringlocatie Het Baken,... Lees verder >


Omringpas krijgt eigen website Vanaf maandag 4 maart heeft de Omringpas een eigen website. Online inschrijven, meedenken over he... Lees verder >

Alle nieuwsitems

Voeding blijkt een ding!

29 mrt

Het eten en vooral niet eten van peuters drijft ouders tot wanhoop. Dat was donderdagavond 21 maart ook te merken bij de thema avond voeding. Hoewel alle ouders uitgenodigd waren kwamen er vooral ouders met kinderen in de peuterleeftijd. Mariska Rinkel, diëtist bij Omring, vertelde welke voeding een kind nodig heeft en hoe een gezond eetpatroon aangeleerd kan worden. Daarnaast nam zij ruim de tijd voor individuele vragen.

Veel suiker

Mariska liet de deelnemers zien hoeveel suiker er in dranken zit die ‘speciaal’ voor kinderen zijn gemaakt en ook de grote hoeveelheid suiker in ontbijtkoek deed de deelnemers verbazen.

Een spannend moment was toen alle deelnemers een blinddoek omkregen en twee drankjes mochten proeven. Dat was best even gek om daar zo te zitten en iets te drinken wat je vooraf niet weet. Iedereen was er over eens dat het eerste drankje wel erg chemisch en zoet proefde (Fristi). De voorkeur ging uit naar alternatief; de smoothie.

Smoothie recept

Daarom hierbij het recept: 250 ml halfvolle biogarde 250 gram diepvries frambozen 250 ml water 10 ml rode vruchten diksap.

Ook de groente smoothie doet het goed bij kinderen (en volwassenen): 1/2 net sinaasappelen uitpersen 1 banaan 1 rijpe avocado 250 ml wortelsap (fles/pak, ongezoet).

Meer informatie of vragen?

Heb je naar aanleiding van dit stukje behoefte aan meer informatie over voeding of wil je de informatie opgestuurd krijgen, mail dan naar: .

Afbeeldingen Voeding blijkt een ding!

Voeding is een ding Vorige foto Volgende foto
Voeding is een dingAfbeelding 1/1

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 – 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10