Mevrouw Nel Eijlers
Mevrouw Nel Eijlers
Mevrouw Nel Eijlers

Deze Noord-Hollanders doen nog veel dingen zelf, ondanks hun situatie. Met ondersteuning van familie, vrienden en vrijwilligers. Toch zijn er momenten in het leven waarop deskundige zorg en ondersteuning nodig is. Op deze momenten zijn wij er. Nu en in de toekomst.

Levensverhalen > Mevrouw Nel Eijlers vertelt

Mevrouw Nel Eijlers vertelt

Dit is mevrouw Nel Eijlers, 78 jaar, woont in Enkhuizen, zorgt fulltime voor haar dementerende man en parttime voor haar gehandicapte dochter.

‘Hulp en dagopvang zijn mij heel wat waard, ook financieel’

’s Nachts wakker liggen vanwege de bezuinigingen op de zorg? Niets voor Nel Eijlers (78) uit Enkhuizen. Ze roeit met de riemen die ze heeft.

“Ik probeer lekker actief te blijven en niet te piekeren”, zegt Nel. Ze heeft een verbrijzelde arm, maar probeert haar huishouden zo veel mogelijk zelf te doen. Daarnaast zorgt ze voor haar man, Jan van 81, die dementie heeft en thuis woont. Hun verstandelijk en lichamelijk gehandicapte dochter logeert één keer per zes weken bij haar ouders. Maar ondanks dat Nel het tamelijk druk heeft, vindt ze ook nog tijd om vrijwilligerswerk te doen. Ze komt dan ook over als een optimistische, opgeruimde vrouw, die graag de handen uit de mouwen steekt. “Met alles kun je leren leven of er een oplossing voor vinden”, relativeert ze. “Dat ik mijn arm niet goed kan gebruiken is lastig als ik de bovenste plank wil schoonmaken, bij het dweilen of ramen zemen. Gelukkig hebben we momenteel nog een huishoudelijke hulp van Omring. De was ophangen kan ik wel zelf. Daar heb ik een trucje voor: ik hou de knijpers tussen mijn tanden vast terwijl ik met één hand een sok op het wasrek leg.” Natuurlijk is de dementie waaraan haar man lijdt, soms wel een belasting, bekent ze. Zo raakt haar man in paniek als Nel hem wil helpen bij het douchen. “Daarom is het prettig dat de thuiszorg van Omring twee keer per week langskomt voor het douchen.”

Lees het hele verhaal hier (PDF).

Afbeeldingen Mevrouw Nel Eijlers vertelt

Mevrouw Nel Eijlers Vorige foto Volgende foto
Mevrouw Nel EijlersAfbeelding 1/3

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10