Mevrouw Anneke Kuiper
Mevrouw Anneke Kuiper
Mevrouw Anneke Kuiper

Deze Noord-Hollanders doen nog veel dingen zelf, ondanks hun situatie. Met ondersteuning van familie, vrienden en vrijwilligers. Toch zijn er momenten in het leven waarop deskundige zorg en ondersteuning nodig is. Op deze momenten zijn wij er. Nu en in de toekomst.

Levensverhalen > Anneke Kuiper vertelt

Anneke Kuiper vertelt

Dit is Anneke Kuiper, 58 jaar, woont in Zwaag en heeft door een ongeluk een dwarslaesie opgelopen.

“Ik wist het meteen: dit is foute boel”

Een doodgewoon taxiritje tijdens een vakantie zorgde 35 jaar geleden voor een totale ommekeer in het leven van Anneke Kuiper (58). De auto sloeg over de kop en Anneke raakte zwaargewond. Sindsdien heeft ze een dwarslaesie. Toch kan ze zich goed redden dankzij haar doorzettingsvermogen en deskundige zorg van Omring.

Tegenstelling “Als ik nu weer in het ziekenhuis terechtkom, dan hoeft het voor mij niet meer.” Anneke Kuiper poneert het nog geen vijf minuten nadat het interview is begonnen. “Straks begrijp je wel waarom.” Wie zoiets hoort, verwacht een loodzwaar gesprek met een zwaar depressieve vrouw. Het tegendeel is waar. Anneke sprankelt. Ze heeft pit en kwijnt beslist niet weg achter de geraniums. Tijdens de ruim twee uur die volgen wordt dan ook duidelijk dat het allemaal wat genuanceerder ligt dan het in eerste instantie lijkt.

Lees het hele verhaal hier (PDF) .

Afbeeldingen Anneke Kuiper vertelt

Mevrouw Anneke Kuiper Vorige foto Volgende foto
Mevrouw Anneke KuiperAfbeelding 1/4

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10