• Tegenover locatie is een winkelcentrum met een supermarkt, bakker, kapper, snackbar en café
  • Ontmoetingsruimte met allerlei activiteiten
  • Op loopafstand van park
foto

Koggenlandhuis

Koggenlandhuis ligt midden in het landelijke en rustige Midwoud. Dit dorp ligt tussen de stad Medemblik en het dorp Wognum.

Omring > Woonzorgcentrum Koggenlandhuis in Midwoud
Koggenlandhuis

Nieuwsberichten

Koggenlandhuis vierde 10-jarig bestaan Ongeveer 10 jaar geleden opende Koggenlandhuis aan de Korteling 5 te Midwoud haar deuren. Dit wer... Lees verder >


Sint Maarten in Koggenlandhuis Op donderdagmiddag, 10 november jl. kwamen 35 kinderen (van de basisschool) met hun zelfgemaakte ... Lees verder >


Huistheater Marjoretta's Op woensdag, 12 oktober jl. hebben de Marjoretta's een voorstelling voor de woongroep bewoners va... Lees verder >

Woonzorgcentrum Koggenlandhuis in Midwoud

Woonzorgcentrum Koggenlandhuis ligt midden in het landelijke dorp Midwoud in West-Friesland met allerlei voorzieningen binnen handbereik. Tegenover Koggenlandhuis is een winkelcentrum met een supermarkt, bakker, kapper, snackbar, café. Koggenlandhuis heeft vier kleinschalige woningen voor mensen met dementie en 20 huurappartementen waar u zelfstandig kunt wonen. Ook voor echtparen waarvan slechts één partner zorg nodig heeft, is een appartement in Koggenlandhuis een mogelijkheid om bij elkaar te blijven wonen.

Kleinschalige zorg voor mensen met dementie

De locatie beschikt over vier kleinschalige woningen voor mensen met dementie. U woont in kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Daarbij heeft u een eigen kamer die u naar uw smaak kunt inrichten. In de lichte woningen en de fijne kamers zult u zich al snel op uw gemak voelen. Naast de woonruimte is er een sfeervol balkon op het westen gelegen. Samen met de verzorgende en uw 5 medebewoners deelt u uw eigen dag in. We streven ernaar dat we zoveel mogelijk aansluiten bij uw levensstijl en voorkeuren.

Klik hier voor meer informatie.

Huurappartementen

In Koggenlandhuis kunt u ook zelfstandig wonen in een huurappartement. De appartementen zijn geschikt voor zowel jonge als oudere mensen met én zonder zorgindicatie. Als u in een huurappartement woont, bent u altijd verzekerd van zorg binnen handbereik. Die zorg wordt geleverd door Omring. Koggenlandhuis is zo gebouwd dat er altijd zorg op maat mogelijk is.

Logeren in Koggenlandhuis

U kunt in de logeerkamers van Koggenlandhuis terecht als u tijdelijk tot rust wilt komen of op uw gemak wilt herstellen. Met de gewenste zorg en ondersteuning binnen handbereik. U krijgt hiervoor een volledig ingericht appartement en drie maaltijden per dag. Er zijn natuurlijk ook aanvullende (zorg)diensten tegen betaling mogelijk. Voelt u zich na een ziekenhuisopname nog niet in staat om direct naar huis te gaan? Wilt u er even tussenuit en heeft u wel zorg nodig? Of wilt u dat uw mantelzorgers tijdelijk ontlast worden in de ondersteuning thuis? Dan bent u van harte welkom.

U kunt bij ons terecht met of zonder zorgindicatie. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, informatie vindt u hier  . U kunt ons ook altijd bellen via 0900 5 206 706.

Interesse?

De appartementen van de woongroepen worden verhuurd door Omring. U heeft hiervoor een zorgindicatie nodig. U kunt hiervoor terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via www.ciz.nl of via 088 - 789 1330.

Voor de huurwoningen neemt u contact op met De Woonschakel . U hoeft voor deze appartementen geen indicatie aan te vragen. Als u gebruik wilt maken van de zorg van Omring, heeft u een zorgindicatie nodig. Daarna kunt u contact opnemen met de manager van deze locatie.

Om voor hulp bij het huishouden in aanmerking te komen kunt u terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Medemblik. Bij dit loket kunt u vragen naar hulp van Omring Thuisservice.

Kortdurend verblijf

Koggenlandhuis beschikt over twee modern ingerichte appartementen. Hier kunt u bijvoorbeeld verblijven na een ziekenhuisopname en nog niet in staat bent om direct naar huis te gaan. U kunt hier rustig herstellen met de zorg en ondersteuning die u wenst. Bij ons logeren kan natuurlijk ook als u uw familie tijdelijk wilt ontlasten in de ondersteuning thuis. U kunt bij ons terecht met of zonder zorgindicatie. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Ontmoetingsruimte

Koggenlandhuis beschikt over een ontmoetingsruimte waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor bewoners. Ook omwonenden zijn van harte welkom om hiervan gebruik te maken. Wat wij bieden en hoe u daar gebruik van kan maken, vindt u in het activiteitenschema. De ontmoetingsruimte en andere ruimtes van Koggenlandhuis zijn door iedereen te huren als u zelf een bijeenkomst wilt houden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatie zelf.

Omgeving

Koggenlandhuis ligt op een gunstige locatie ten opzichte van diverse buurtvoorzieningen. In de buurt kunt u bijvoorbeeld meerdere winkels en het openbaar vervoer vinden. Ook bevindt zich op 5 minuten loopafstand een mooi gelegen park aan de buitenrand van Midwoud.

Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan op deze locatie? Kijk dan op onze vrijwilligersvacaturepagina  . U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen om kennis te maken met de locatie.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op: Koggenlandhuis, Korteling 5, 1979 VH in Midwoud. Telefoon: 0229 - 276 972.

Afbeeldingen Woonzorgcentrum Koggenlandhuis in Midwoud

Huiskamer van een woongroep in het Koggenlandhuis Vorige foto Volgende foto
Huiskamer van een woongroep in het KoggenlandhuisAfbeelding 1/7

Adresgegevens

Koggenlandhuis Korteling 5
1679 VH Midwoud

0229 - 276 970

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10