Nieuwe Martinus Voorzijde
Nieuwe Martinus fragment achterzijde
Nieuwe Martinus fragment linkerzijde

Verzorgd wonen in een sfeervolle, moderne omgeving met passende zorg én diensten aan huis. Dat is wonen in het nieuwe 'Sint Martinus'.

Omring > Helemaal thuis in Medemblik
Helemaal thuis in Medemblik

Helemaal thuis in Medemblik

Verzorgd wonen in een moderne, sfeervolle omgeving met passende zorg én diensten aan huis. Dat is wonen in het nieuwe 'Sint Martinus'.

Medio 2019 gereed

Midden in het historische centrum van Medemblik, op de plaats van het huidige Sint Martinus, wordt het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd. Het woonzorgcentrum wordt medio 2019 opgeleverd en is geschikt voor mensen met intensieve zorgvraag. Het initiatief komt van De Woonschakel in samenwerking met Omring.

Vertrouwd en veilig wonen

Er werken teams van professionals die 24 uur per dag kunnen ondersteunen bij de (zorg)vraag. Dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Er is een verpleegkundige in het gebouw aanwezig voor de coördinatie van zorg en wonen. U kunt alle zorg die u nodig heeft aan ons uitbesteden. U kunt hierbij denken aan de maaltijd, de was en de schoonmaak. Hier zijn speciale arrangementen voor samengesteld.

Ontwerp

Zowel het concept Beschermd Wonen als het ontwerp en ontwikkeling komt van de hand van FAME Architecten uit Zwolle. Het gebouw komt aan de rand van de binnenstad van Medemblik naast de Sint Martinuskerk. Samen met het bestaande woongebouw De Kleyenburg omsluit de nieuwbouw een binnentuin, met in het midden een oude kapel uit de eerste helft van vorige eeuw. In dit binnenhof krijgen de bewoners een beschutte tuin. In het ontwerp van de nieuwbouw zijn elementen opgenomen die refereren aan panden in de binnenstad, waaronder de kleurstelling, uitvoering van de raampartijen en trapgevelelementen.

Indeling gebouw en appartementen

De individuele ruimte voor bewoners wordt meer dan verdubbeld naar circa 45m². Er komen veertig volwaardige tweekamerappartementen, die in vijf woongroepen worden gebouwd én twee studio’s voor tijdelijke zorg. Iedere woongroep heeft een eigen buurtkamer waarin gezamenlijk kan worden gekookt, gegeten en sociale activiteiten gedaan kunnen worden.

De appartementen hebben een open keuken, woonkamer, slaapkamer en een badkamer met douche, toilet en wasmachineaansluiting. Ze kunnen volledig naar eigen smaak ingericht worden. De wandelgangen worden binnenstraatjes die ingericht worden met plekken voor ontmoeting aan de gevel: dit zorgt voor daglicht en uitzicht in deze ruimtes, belangrijk voor de beleving en het welzijn van de bewoners.

Doelgroep

De nieuwe woonvoorziening wordt gebouwd voor mensen met een middelzware tot zware behoefte aan zorg, die beschermd willen wonen. In het gebouw zijn 24 uur per dag professionals van Omring aanwezig voor de benodigde zorg. Bewoners krijgen meer keuze: gezelschap of rust, koken in het appartement of in de gezamenlijke buurtkamer, zelf de was doen of uitbesteden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de nieuwbouw of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Mail dan naar of bekijk deze website.

U kunt ook bellen met 088 – 206 89 10.

Afbeeldingen Helemaal thuis in Medemblik

Nieuwe Martinus Achterzijde 1 Vorige foto Volgende foto
Nieuwe Martinus Achterzijde 1Afbeelding 1/5

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10