Nicolaas beweegweek
Nicolaas beweegweek
Beweegweek locatie Nicolaas

Van 22 t/m 28 maart wordt er in Omring locatie Nicolaas een beweegweek georganiseerd.

Omring > Beweegweek locatie Nicolaas

Beweegweek locatie Nicolaas

Datum:
22 maart 2018 - 28 maart 2018 Locatie:
Nicolaas Omschrijving:
Beweegweek in Nicolaas

Van 22 t/m 28 maart wordt er in Omring locatie Nicolaas een beweegweek georganiseerd. Het doel is het belang van bewegen onder de aandacht te brengen, mantelzorgers te stimuleren met hun naasten te bewegen en om extra beweegbegeleiders/-vrijwilligers te werven. Gedurende de week worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals fitness, stijldansen, balspellen en bewegen op de stoel. Onderstaand een paar van de georganiseerde activiteiten:

Zaterdag 24 maart vanaf 14.00 uur: Opening beweegtuin en demonstratie duofietsen Nicolaas is sinds kort in het trotse bezit van een beweegtuin. Mooie toestellen waarop onze bewoners, met of zonder rolstoel, in de buitenlucht kunnen bewegen. Deze middag wordt de beweegtuin officieel geopend door niemand minder dan Simon en Irene Schouten! Simon en Irene zijn beide Nederlands Kampioen Marathonschaatsen en West-Fries sporter van het jaar 2017. Tijdens de Olympische Spelen behaalde Irene een bronzen medaille op de massastart. Op deze dag kan ook het fietslabyrint, de duofiets en rolstoelfiets uitgeprobeerd worden.

Dinsdag 27 maart 14.00 – 16.00 uur: Futuristisch bewegen Bewegen in de toekomst! Dat is al mogelijk met het fietslabyrint en met de Wii, maar wie weet bewegen we in de toekomst in een virtuele wereld met de hololens of wordt een robot de beweegdocent. Deze middag kunt u het allemaal zelf bekijken en uitproberen in Nicolaas.

Woensdag 28 maart: Amuse Tour Nicolaas Wij gaan met bewoners, vrijwilligers en familieleden een wandeling in de omgeving van Nicolaas maken en laten ons onderweg verwennen met lekkernijen uit de eigen keuken.

Vrijwilligers. Na afloop van de beweegweek stoppen we natuurlijk niet met bewegen! We willen graag zo veel en zo vaak mogelijk met bewoners in beweging èn in de buitenlucht zijn. Dat vraagt echter ook de nodige begeleiding. Bij beweegactiviteiten worden bewoners vaak individueel begeleid. Dit vraagt dus om veel handen. Hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Lijkt het u leuk zelf meer te bewegen en daarbij ook nog iemand anders te helpen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Nicolaas. Wij gaan graag met u in gesprek over hoe u ons kunt helpen op een manier die bij u past en u en de bewoner voldoening zal geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Karin Twisk, Coördinator Vrijwilligers; karin.twisk@omring.nl

Afbeeldingen Beweegweek locatie Nicolaas

Nicolaas - Beweegtuin Vorige foto Volgende foto
Nicolaas - BeweegtuinAfbeelding 1/2

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10