Demo dag: Technologie dichtbij
Demo dag: Technologie dichtbij
Demo dag: Technologie dichtbij
Omring > Demo dag: Technologie dichtbij

Demo dag: Technologie dichtbij

Datum:
23 februari 2017 Locatie:
Theaterzaal van De Kreek. Meetketting 1-3 in Zwaag Tijden
14.00 - 16.00 uur
Omschrijving:
GPS-trackers, die zorgen dat cliënten met geheugenproblemen meer bewegingsvrijheid krijgen. Sensoren die signaleren wanneer iemand uit bed stapt, en zorgen dat het licht aan gaat. De inzet van beeldzorg, die het mogelijk maakt op afstand een wondverpleegkundige te consulteren. Paro de zeehond, en Radio Remember die op woongroepen het leven voor cliënten aangenamer maken. Het zijn allemaal voorbeelden van technologie die nu al binnen Omring worden toegepast.

Tijdens de Demo Dag van het OMRING.LAB laten collega's zien hoe zij technologie inzetten in de praktijk en ze delen hun ervaringen. Zodat jij, als je er ook mee aan de slag wilt, het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. In de aanloop naar Demo Dag komen er nog dagelijks voorbeelden bij. Maar wat kun je in elk geval verwachten?

  • Paro de zeehond vs de robotkat
  • sensortechniek
  • apps en websites
  • de IPad: niet alleen voor het ECD
  • hulpmiddelen voor thuis (gepresenteerd door het Vitaalteam)
  • innovaties op het gebied van wondzorg

Heb je zelf nog een goede tip, of een mooi voorbeeld van technologische venrieuwing die je graag met je collega's wilt delen? Meld je dan bij omringlab@omring.nl.

We tonen vooral de technologie van vandaag, maar we nemen ook (letterlijk) een kijkje in de toekomst: wat gaan nieuwe technieken als de hololens en virtual reality betekenen in ons werk en voor onze cliënten?

Kinderen welkom!

Loop binnen bij de Demo Dag, en laat je inspireren, informeren en verrassen. Er zijn ook activiteiten voor (klein)kinderen (het is immers voorjaarsvakantie). Zij kunnen hun eigen robot kleuren, een GPS-tracker proberen, filmpjes kijken in 3D en mogen misschien zelfs even de hololens op.


Programma

Vrije inloop op 23 februari van 14.00-16.00 uur

  • Presentatie Hololens om 14.15 uur en 15.15 uur
  • Presentatie wondzorginnovatie om 14.45 uur en 15.45 uur
  • diverse kinderactviteiten

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar als je op de hoogte wilt blijven, of in contact gebracht wilt worden met collega's, is het wel handig als we je mailadres te hebben. Aanmelden kan via: omringlab@omring.nl.

Contact met Omring

Vragen aan Omring 088 - 206 89 10 service@omring.nl

Omring in mijn buurt Voer uw postcode in en vind onze zorg en diensten in uw buurt.

24 uur per dag / 7 dagen per week 088 - 206 89 10